| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
Motosiklet ve Kask'ın Önemi
Motosiklet ve Kask'ın Önemi
Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği yetkilileri, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencilerine "Motosiklet ve kask" semineri verdi.
Saruhanlı Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde, trafik polisleri Yüksel Hamurcu ve Serkan Özdemir, öğrencilere motosiklet ve kask kullanımının önemine ilişkin bilgiler verdi.

Polis memuru Hamurcu, Türkiye'de yapılan istatistiklere göre kaza yapan motosiklet sürücülerinin yüzde 60'nın kask kullanmadığını, bunlardan yüzde 26'sının sıkıcı olduğu için kask kullanmadığını, yüzde 53'ünün de kaza yapacaklarını ummadıkları için kask takmadıklarını belirtti. Kaskın ölümcül ya da kritik boyun yaralanmalarını çoğu zaman önlediğini, hatta bazen hayat bile kurtarabildiğini dile getiren polisler şunları aktardı: "Tam kapalı kask korumayı arttırıyor ve özelikle yüz bölgesindeki yaralanmaları azaltıyor. Kask kullanma oranı, yetersiz eğitim seviyesine sahip, düşük öğrenim düzeyi olan kişiler ile genç motosikletçilerde sıcak günlerde ya da kısa mesafeli sürüşlerde çok az olmaktadır. Ölümlü kazalarda kurbanlar çoğunlukla göğüs ve bas bölgelerinden yara almışlardır. Motosiklet kazalarının dörtte üçü başka bir araçla çarpışma seklinde olmuştur. Motosiklet kazalarının yaklaşık dörtte biri motosikletin yolda devrilmesi ya da çevredeki sabit bir nesneye çarpması seklinde olmuştur. Motosikletler karıştıkları kazalarda ciddi yaralanmalara sebep olmaktadırlar."

Seminerin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan polis memurlarına, Okulun Müdür Yardımcısı Hızır Emir, çiçek vererek teşekkür etti.

Kategori : Eğitim
Tarih : 12/25/2012 15:43
Hit : 566




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 53

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I