| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
HAFİF RAYLI SİSTEM İÇİN RESMİ ÇALIŞMA BAŞLIYOR
HAFİF RAYLI SİSTEM İÇİN RESMİ ÇALIŞMA BAŞLIYOR
Belediye meclisinde, Manisa Belediyesi tarafından yapılması planlan hafif raylı sistemin güzergahı hakkında Başkan Ergün bilgi verdi.
Kentin trafik yoğunluğunu en aza indirgemek amacıyla, Manisa Belediyesi tarafından yapılması planlanan hafif raylı sistem projelerinin hazırlanmasıyla ilgili hizmet alım işi için Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e yetki verilmesi Kasım ayı Belediye Meclisi'nde oylamaya sunuldu.

Belediye meclisinde, Manisa Belediyesi tarafından yapılması planlan hafif raylı sistemin güzergahı hakkında Başkan Ergün bilgi verdi. Proje safhasında olduğu için oylama öncesi yapılması planlanan hafif raylı sistemin güzergahında değişikler olabileceğini belirterek, "Plana göre raylı sistem hattı Gediz Köprüsü civarındaki yeni garajdan başlayacak, Stadyum, Cumhuriyet Caddesi'nden Emniyet Müdürlüğü binası önünden geçerek Doğu Caddesi'ne çıkacak. Hat Moris Şinasi Çocuk Hastanesi önünden geçerek Laleli Kavşağı'na inecek. Laleli'de Mehmet Akif Ersoy bulvarından OSB'ye ilerleyecek olan raylı sistemin son durağı Serel fabrikası civarı olacak. İleride yapılması planlanan ikinci hat ise Karaköy'den geçecek." diye konuştu.

"BU ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ"

Madde üzerine söz alan MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü de, "Hafif raylı sistemin Manisa'da düşünülmeye başlanması bile bir başlangıç olduğunu, bunlarla ilgili planların yapılması bile bir artı olduğunu düşünüyorum. İnşallah Manisa'mıza bu proje kazandırılır. Hayırlı bir hizmet olur. Ben belediye başkanına bu konuda yetki verilmesi düşüncesindeyim" diye konuştu.

Hafif raylı sistem projelerinin hazırlanmasıyla ilgili hizmet alım işi için Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e yetki verilmesi maddesi, oybirliğiyle kabul edildi.



Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 11/7/2013 14:08
Hit : 1214




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 2

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I