| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
TOPLU ULAŞIM VE TRAFİKTE ÖNEMLİ DÜZENLEME
TOPLU ULAŞIM VE TRAFİKTE ÖNEMLİ DÜZENLEME
Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) Ekim Ayı Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantının ardından alınan kararlar hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, şehir içi toplu taşımaya iki yeni hat eklendiğini, OSB'ye ring uygulaması getirildiğini, Muradiye kampüs araçlarıyla ilgili düzenleme yapıldığını ve bazı caddelerde ve bölünmüş yollarda şehir içi hız limitlerinde artış yapıldığını duyurdu.

UKOME Ekim Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı Genel Sekreter Vekili Fuat Uzun Başkanlığında yapıldı. Genel Kurul toplantısında şehir içi hız limitleri ve toplu ulaşım güzergâhları ile ilgili önemli kararlar alındı. Alınan kararlar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, "Yeni Oto Terminalin bağlantılarını sağlamak ve terminalden inen yolcuları şehir merkezine taşımak adına mevcut hatlarımızda iyileştirmeler yaptık. Özel halk otobüslerinin 9 hattının yeterli olmadığı bölgelerde de yeni hatlar oluşturduk. Bu hatlarda 10. ve 11 hatlar şeklinde 2 hattan oluşuyor. 10. Hattımızın başlangıç noktası yeni şehirlerarası otobüs terminalimiz. Daha sonra Halil Erdoğan Caddesi'nden, Devlet Hastanesi kavşağı, Cumhuriyet Caddesi, daha sonra da Manolya Meydanına geçiyor. Bu noktada yeni bir karar alındı. Merkez Kavşağı denilen Manolya Meydanı Kavşağı'ndan sultan önüne giden ve tek yön olan yolun iki yönlü olarak açılması kararına vardık. Buna trafik levhalama ve sinyalizasyon düzenlemesi tamamlandıktan sonra bu yolu gidiş gelişe açtıktan sonra 10. Hattımızın direkt geçişini Sultan Camii'ne doğru geçireceğiz. Dolayısıyla hattın hem kısalmasını hem Ulupark kavşağındaki yoğunluğu arttırmama adına ve trafik güvenliğini rahatlatma adına yaptığımız bir uygulamadır bu. Buradan hareketle Sultan önüne geçip, sonrasında İzmir Caddesi, YSE kavşağı, Mimar Sinan Bulvarı, Uncubozköy ve Keçiliköy istikametine doğru gidiyor. Oradan tekrar bu yerleşim bölgesinden geri gelmek suretiyle Hafsa Sultan hastanesine kadar ulaşıyoruz. Buradaki temel amacımız en kısa zamanda şehirlerarası otobüs terminaline inen ve hastanelere gidecek vatandaşların ve öğrencilerin taşınması. Dönüş yine aynı güzergahta olacak? dedi. 11. Hattın da yeni otobüs terminali ile bağlantısı olduğunu dile getiren Mümin Deniz, ?11. hat Canlı Hayvan Borsası'nın oradan başlıyor. Turgutlu Caddesi'nden devam ediyor ve Mehmetcik Caddesi, Devlet Hastanesi kavşağı, Kuşlubahçe'ye ve şehirlerarası otobüs terminaline inen yolcuların gidemediği mahalleleri ön plana aldığımız bölgelere dolaştırmak suretiyle bu hizmeti bu hattımız gerçekleştirecek" diye konuştu.

OSB'de ring oluşturuldu

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde de yapılan bir düzenleme olduğunu söyleyen Deniz, "Daha önce 1. ve 2. hatlarımız OSB içerisinde çok uzun bir güzergahı kullanıyordu. Bunların süre kaybına neden olduğu ve araç kapasitesinin düşmesi, ayakta yolcu taşınması mecbur oluyordu. Bunu biraz daha hafifletmek adına ring hattı koyduk. 1 ve 2 nolu hatlar için OSB içindeki caminin bulunduğu noktada aktarma istasyonu yapıldı. Oradan yolcularımız inerek ring hattına binecekler ve OSB bölgesinde diğer araçlarımız onları belirlenen güzergahta taşıma yapacaklar. Hatlarımız OSB içinde komple dolaşmayacağı için kısa sürede çarşıya geri dönecek ve araçlarda kapasite arttırımı söz konusu olacak. Ayakta yolcuyu da bu şekilde düşürmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Muradiye kampüs araçlarıyla ilgili de düzenleme var

Muradiye kampüs araçlarıyla ilgili de düzenlemeler olduğunu kaydeden Deniz, "Bu da öğrencilerimize hizmet edecek bir güzergâh. Bunlar daha önce bu güzergâhta zaten hizmet ediyordu ama kısmi düzenlemeler yapılarak öğrencileri yurtlarına, fakültelerine kısa zamanda dolaşacağı bir hat belirledik. Daha önce CBÜ kampüs araçlarımızın garajdan garaja taşımacılıkla ilgili D4 belgeleri olmak zorundaydı. Büyükşehir'in ardından bu D4 belgesi son bulduğundan mağdur olunmaması için güzergah izin belgesi ile tekrardan bu güzergahta çalışmalarına olanak sağladık. Dolayısıyla bunlar yine taşımasını bu güzergahta şehirler arası otobüs terminaline kadar giden bir hatta devam edecekler. Bunlarla ilgili de toplu taşım sistemi gibi bir sistem düşünüyoruz. Geçmişte bizim şehir içi toplu taşıma sistemi neyse Muradiye kampüs araçlarının da benzer bir sisteme girerek toplu taşım hizmeti vermesini planlıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız da devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Hız limitlerinde artış

Şehir içi hız limitlerinde de trafik yönetmeliğindeki değişiklikle artış söz konusu olduğunu dile getiren Mümin Deniz, "Mimar Sinan Bulvarı'nın Gediz Köprüsü ile yeni çevre yolu anıt kavşağı arasında bölünmüş yoldaki hız limiti daha önceki uygulamada otomobillerde 70, kamyon ve otobüslerde ise 60 kilometreydi. Biz de UKOME'de bu konuyu değerlendirdik. Hız limitlerini Mimar Sinan bulvarında otomobil ve kamyonetler için 70'ten 80'e, kamyon ve otobüsler için de 60'tan 70 kilometre hıza çıkarmış bulunmaktayız. Turgutlu-Manisa bağlantı yolunda da yine aynı şekilde bir uygulama söz konusu. Manisa-Menemen il yolu bağlantılı Karaçay köprüsü ile İngolstad Bulvarı arasındaki kavşak yolu da aynı kilometre hızına ulaştırıldı. Organize Sanayi Bölgesi ve Güzelyurt mahallelerinde de bölünmüş yollar bulunmakta. Buralarda da bölünmüş yollarda hız limitleri otomobil ve kamyonetler için 50 kilometre iken 70'e, kamyon ve otobüslerde 50 kilometreden 60'a çıkarıldı" diye konuştu.



Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 10/12/2014 01:18
Hit : 1661




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 23

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I