| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ÖDP İL BAŞKANI SERBEST BIRAKILDI
ÖDP İL BAŞKANI SERBEST BIRAKILDI
Dün akşam Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanmak üzere gözaltına alınan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Manisa İl Başkanı Fadıl Gezen, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhurbaşkanına hakaret suçundan Akhisar Savcılığının emriyle dün akşam Manisa'daki evinde gözaltına alınan ÖDP İl Başkanı Fadıl Gezen, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi tarafından denetimli serbestlik yasasından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Serbest kalmasının ardından Manisa?ya dönen Gezen, ÖDP İl binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantının açılışında konuşan ÖDP İl Başkanı Fadıl Gezen'in avukatı ve ÖDP İl Başkan Yardımcısı İmran Çakır, "Akhisar?da daha önce İzmir'de aynı gün Edirne'de gözaltına alınma olayı oldu. Tutuklanma olayında cumhurbaşkanına hakaret suçlaması vardı. Hakaret tutuklanmayı gerektirecek büyük bir suç durumu gerektirmemekte olup 1 ila 4 yıl arasında Türk Ceza Kanununda gösterilmektedir. Katiller, hırsızlar sadece bir kovuşturma ya da bir ifade alma şeklinde serbest bırakılırken, kişiler üzerinde baskı amaçlı tutuklamalar yapılmaktadır. Son olarak da bu tutuklamalara karşı durmak, bu tutuklamaların haksız olduğunu dile getirmek amacıyla 17 Şubat'ta ÖDP İl Başkanımız Fadıl Gezen'in basın açıklamasında cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle soruşturma açılıp tutuklanmak üzere sevk edilmiştir. Bunun amacı yönetimin kişiler üzerindeki baskısını hissettirmek ve toplum üzerinde bunun yayılmasını izlemek yani korkuyu tetiklemektir."

Olayın hukuka uygun olmayan uygulama olduğunu anlatan Çakır, şunları söyledi: "Uygulamaya karşı durduk. Bu konuda insanlar bilinçli hareket edip birbirlerine destek oldu. Bu süreç ilerlerken her ne kadar itiraz etsek de tutuklanmak üzere sevk edildi sayın başkanımız. Fakat denetimli serbestlik ve yurt dışı yasağı ile birlikte tutuklanmaktan vazgeçildi. Fakat baskıyı sürdürmekteler."

Serbest bırakılan ÖDP İl Başkanı Fadıl Gezen de, "Akhisar'da Onur Kılıç yalnız değildir" diye bir basın açıklaması yapıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Şafak Kurt'un orada Onur Kılıç'ın işlediği suçu bende işliyorum beni de alın diye bir açıklaması nedeniyle Şafak Kurt arkadaşımız gözaltına alındı ve tutuklanma talebiyle ceza hakimliğine sevk edildi. Ceza hakimi de tutuklama kararı verdi. Şuan Şafak Kurt arkadaşımız Akhisar Cezaevinde yatmaktadır. Bu yapılan katalog bir suç değildir. Ceza hukukunda karşılığı bellidir. Bir yıl alt sınırı olan bir cezadır. Bu cezanın tutukluluk halinin sürdürülerek yargılanması usule aykırıdır. Buradan hareketle biz 'Şafak Kurt yalnız değildir' diye Akhisar Adliyesi önünde 17 Şubat'ta bir basın açıklaması yaptık. Basın açıklamasında Onur'un söylediği, Şafak'ın söylediği her şeyi bizde basın açıklamasında söyledik. Basın açıklamasının içeriğine bir suçlama bir iddiaları yok. Sadece iki arkadaşımızın biri de benim, hazırlanmış bir döviz var. Hiciv sanatı diyin buna, fotoğrafla eleştiri diyin bu herkesin en doğal hakkı böyle bir şeyi yapmak."

Gezen, yaptıkları açıklamanın ardından savcılık tarafından haklarında soruşturma açıldığını anlatarak sözlerine şöyle devam etti: "Aynı gün 3 arkadaşı sayın savcı ifadeye çağırmış. O gün polis memuru bana telefon etti. Ben de Akhisar?dan ayrıldığımı ve Manisa'ya geldiğimi burada işlerim olduğunu söyleyerek ifade vermeye daha sonra geleceğimi söyledim. Polis memuru da 'peki savcıya söylerim' dedi. Savcı hakkımda yakalama emri çıkararak buraya talimat yazmış. Biz dün akşam meşaleli eylemdeyken eşim aradı ve eve polislerin geldiğini söyledi. Ben de eve giderek meselenin ne olduğunu sordum. Hakkımda yakalama kararı çıkarıldığı ve karakola götürüleceği söylendi. Savcının talimatı şu ne zaman yakalarsanız gecede olsa ben onu bekliyorum. Akşam 21.30'da beni teslim alarak götürdüler. Savcı hazır bekliyormuş, savcının karşısına çıktık. Savcı ilk başta Birleşik Haziran Hareketini bir örgüt, bir örgüte sokma, örgüt suçlaması iddiasıyla yapıldığı çok açıktı. Bizde ifade verdik. Savcı, ağır ceza hakimini bekletmiş. Savcının yanından ağır ceza hakimine çıktık. Tutuklanma talebiyle gönderdi. Ağır ceza hakimi yeniden bir sorguya başladı. Söylenmesi gerekenleri söyledik. Denetimli serbestlikle yurt dışına çıkma yasağı koyarak, tutuksuz yargılanma kararı verdi. Oradan çıktık"

Birleşik Haziran Hareketi'nin doğru bir yolda olduğunu anlatan Gezen, açıklamasını şöyle tamamladı:"Toplumsal muhalefet hareketini örgütleyecek, toplumsal muhalefeti oluşturacak, sokağın örgütlenmesi üzerinden bayağı bir mesafe aldığı tespitiyle böyle bir saldırı başlatılmıştır. Bu saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Her yerde yine söylememiz gerekenleri söyleyeceğiz. Biz hırsıza hırsız, katile katil demeye devam edeceğiz."




Kategori : Siyaset
Tarih : 2/19/2015 15:39
Hit : 2058




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 7

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I