| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ÖZÜRLÜ RAMPALARI VE KALDIRIMLARA YAPILAN PARKLARA CEZA YAĞDI
ÖZÜRLÜ RAMPALARI VE KALDIRIMLARA YAPILAN PARKLARA CEZA YAĞDI
Salihli'de 2014 yılında özürlü rampaları ve kaldırıma yapılan parklara ceza yağdı. İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada 2014 yılında park yasağı ihlalinden 402 araca cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Salihli ilçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "İlçe merkezinde günün her saatinde yaya ve araç hareketliliğin devam ettiği Kurudere caddesi, Turan caddesi, Atatürk (Çınarlı) Caddesi, Şüheda caddesi hastaneler bölgesi, Belediye caddesi, Belediye, TEDAŞ hizmet binaları önü, 18. Sokak (İrfan) gibi cadde ve sokaklarda araçların gelişigüzel kurallara uygun olmayan parkların olduğu Trafik Denetleme ekiplerimizce tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlem yapılmaktadır.2014 yılı içerisinde 402 araca 'Park yasağını ihlal etmekten' işlem yapılmıştır" denildi.

Uygulanan bu yasal yaptırımlara rağmen istenilen sonuçların alınamadığının anlaşıldığı kaydedilen açıklamada, "Sosyal devlet olmanın bir gerekliliği olarak pozitif ayrımcılığın yapılmasının bir hak, öncelik ve ayrıcalığı olması gereken Engelli vatandaşlarımızın ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve annelerin günlük yaşamlarını sıkıntısız olarak devam ettirebilmeleri için Belediye tarafından tesis edilen ve işaretlenen yaya kaldırımı iniş-çıkış rampalarına bilinçsiz araç sürücüleri tarafından araç park edilmesi, işyeri sahipleri tarafından ticari mal ve eşya bırakılması duyarlı her vatandaş gibi bizleri de üzmektedir" denildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Engelli vatandaşlarımızın ve diğer yaya yolu kullanıcıların hareket özgürlüğünü kısıtlayacak şekilde araçlarını ve ticari eşyalarını yaya kaldırımı iniş-çıkış rampalarına park eden ve bırakan vatandaşlarımıza 2918 sayılı karayolları Trafik kanununun Park etmenin yasak olduğu yerler ve halleri düzenleyen 61/1-c (Taşıt yolu üzerinde; Geçiş yolları önünde veya üzerinde Park etmek yasaktır. Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler 88 Türk Lirası para cezası ile cezalandırılırlar. Yasaklara aykırı park edilmiş araçlar trafik zabıtasınca kaldırılabilir. Ve sürücülerin Sürücü belgesinden 10 ceza puanı düşülür.) maddesinden ve Belediye kanununun ilgili maddelerinden işlem yapılacağının tüm araç sahiplerinin ve işyeri sahiplerinin kanuni müeyyide ile karşılaşmamaları için belirtilen bu yerlere araç park etmemeleri ve eşya bırakmamaları gerekmektedir. Hepimizin bir yakını veya kendisi engeli adayı olduğunun göz ardı etmeden Trafik kurallarına uymanın bir vatandaşlık görevi olduğunun bilinmesini temenni ederim."



Kategori : Güncel
Tarih : 2/20/2015 15:06
Hit : 1946




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 3

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I