| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ACEMİ ERLERİN YEMİN HEYECANI
ACEMİ ERLERİN YEMİN HEYECANI
Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı'nda üç haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 1995/1 tertip ve 358. kısa dönem askerler, düzenlenen törenle yemin etti. Heyecanlı erlerin yemin töreni sonrasında aileleri ile buluşmalarında duygulu anlar yaşandı.
Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı'nda acemi eğitimini alan 1995/1 tertip ve 358. kısa dönem askerler, Albay Arif Seyhun Kışlası'nda (Batı Kışla) düzenlenen törende yemin ettiler. Törene 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, gazi ve şehit aileleri olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce aile katıldı. 1. kademe olarak temel eğitim gören 2 bin 648 ve 358'inci kısa dönem 2 bin 852 acemi olmak üzere toplamda 5 bin 498 acemi er Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üstüne ellerini koyarak yemin etti. Askerleri yalnız bırakmayan ailelere hediye olarak Türk Bayrağı ile şapka dağıtılırken lokma tatlısı, sıcak çorba, kuru üzüm, meyve suyu ve su ikram edildi. Tören alanında 2 adet ambulans, 2 doktor ve 2 hemşire de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır bekletildi.

AİLELERİ İLE HASRET GİDERDİLER

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende askerler ant içti. Aileler ise çocuklarının yemin törenini telefon kameralarına kaydetti. Törende tugaya ilk katılan ve eğitim süresince başarılı olan askerlere takdir ve teşekkür belgesi verilirken, törende önceki yıllarda vatani görevlerini Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı'nda yapmış Mehmetçik babalarından 60 kişiye katılım belgesi ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Tören sonrasında askerlerin aileleri ile buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Ailelerin çocuklarıyla buluşmasında duygulu anlar yaşanırken, askerler anne ve babasına sarılarak hasret giderdi. Törende konuşan Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, askerlerin yaptığı yemin ile vatanına, milletine canlarını, kanlarını feda etme sözü verdiklerini dile getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden biri olduğunu belirten Arslan, Türk askeri ve Mehmetçik olmanın bir onur olduğunu, yemin eden bütün askerlerin vatanı ve milleti için iyi birer asker olacaklarına inandığını söyledi.





Kategori : Güncel
Tarih : 2/27/2015 22:17
Hit : 2215




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 5

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I