| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
SERTİFİKALI 1 MİLYON DOLARLIK BANKNOT ELE GEÇİRİLDİ
SERTİFİKALI 1 MİLYON DOLARLIK BANKNOT ELE GEÇİRİLDİ
Saruhanlı ilçesinde, ABD'de sayılı olarak basılan sertifikalı 1 milyon dolarlık banknot ele geçirilirken, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı Saruhanlı'dan Gölmarmara istikametine gitmekte olan bir otomobili Kumçay köprüsü yakınlarında durdurup arama yaptı. Aramada araçta bulunan E.K. (35) ile F.G'nin (28) üzerinde gerçek olduğu belirlenen sertifikalı 1 milyon dolarlık ABD banknotu bulundu. ABD'de sayılı olarak basılan ve koleksiyoncuların yanı sıra büyük kuruluşların bankalar arası alışverişinde kullanılan 1 milyon dolarlık banknota el koyan jandarma, ?yabancı para kaçakçılığı, sahtecilik ve dolandırıcılık? suçu iddiası 2 kişiyi gözaltına aldı.

ABD'de 'Milyonerler Kulübünün Giriş Bileti' olarak da bilinen banknotu nereden aldıklarını ve nereye götürdüklerini açıklamadıkları öğrenilen zanlıların işlemlerinin ardından savcılığa sevk edileceği, ele geçirilen banknotun ise Merkez Bankasına teslim edilmek üzere savcılığa gönderileceği öğrenildi.

DÜNYADA SADECE 32 ADET BASILMIŞTI

Saruhanlı'da ele geçirilen 1 milyon dolarlık banknotun da aralarında bulunduğu 32 banknot, 1988 yılında ABD tarafından prestij amacıyla bastırıldı.

Uluslararası Milyonerler Birliği tarafından ticari başarının ve "Amerikan rüyasının" sembolü olarak üretilen 1 milyon dolarlık banknotlar, gerçek para yerine geçmemesine rağmen yine de büyük değer taşıyor ve koleksiyoncular arasında on binlerce dolara el değiştiriyor. ABD'de ilk 1 milyon dolarlık banknot, 1988'de birçok hükümet için para basan Amerikan Banknot Şirketi tarafından çıkarıldı. Her yönüyle gerçek paraya benzeyen banknotun taklit edilememesi için o dönemde gerçek paralarda bile bulunmayan özel güvenlik önlemleri alındı ve her banknot için ayrı sertifika basıldı.
Söz konusu banknotun Irak ve İran savaşı döneminde yağmalanan bankalardan ele geçirilmiş olabileceği tahmin ediliyor.



Kategori : Güncel
Tarih : 3/6/2015 07:49
Hit : 2787




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 5

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I