| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
YURTTAŞ MÜJDEYİ VERDİ
YURTTAŞ MÜJDEYİ VERDİ
AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Alaşehir'de bulunan jeotermal tesisleri ziyaret etti.
AK Parti ilçe başkanı Rıza Peker ile teşkilatın eşlik ettiği ziyaret sonrası açıklamada bulunan Yurttaş, gelecekte bu bölgenin gelirinin çok yüksek olacağını belirtti.

Yurttaş açıklamasında "Bugün Alaşehir'de bulunan jeotermal tesislerimizi ziyaret ettik. İlk olarak Türkerler Firmasına ait 24 megavayt enerji üreten santrali gezdik. Bölgede ilk üretime başlayan santral Alaşehir'in tükettiği enerjiden daha fazlasını üretiyor. İkinci bir santral kurulma çalışmaları deva ediyor. İkinci olarak Zorlu Grubuna ait santralde incelemelerde bulunduk. Bu santral 45 megavatr elektrik üretimi yapacak. Eylül 2015 tarihinde üretime başlayacak. Bu bölgede şu an için 50 civarında sondaj kuyusu mevcut. Bu sayı daha da artacak. Çıkarılan su tekrar yerin altına enjekte ediliyor. Çevre açısından bir tehlike arz etmiyor" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş "Bu tesislerde elektrik üretimi yanı sıra gelecekte seracılıkta, konut ısıtmada, kaplıca sağlık turizminde ve üzüm ve meyve kurutmada faydalanılabilecek tesisler yapılacak. 24 saat içinde üzümü kurutabilecek bölümler oluşturulacak" dedi. 

Yurttaş, artan enerji ihtiyacını karşılayabilmek için rüzgar, jeotermal ve güneş gibi çevre dostu enerji kaynaklarını devreye aldıklarını belirtti. Büyüyen Türkiye'nin enerjisinin de büyümeye devam edeceğini ifade eden Yurttaş, Alaşehir bölgesinin ekonomik olarak yakın gelecekte büyük ilerleme 
kaydedeceğini söyledi.

Kategori : Siyaset
Tarih : 3/8/2015 09:44
Hit : 2333




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 75

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I