| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
VALİ BEKTAŞ İLE DÖNEM ÖDEVİ
VALİ BEKTAŞ İLE DÖNEM ÖDEVİ
Manisa Sosyal Bilimler Lisesi 9. sınıf öğrencisi Hasret Bilmez, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile röportaj yaptı.
Manisa Sosyal Bilimler Lisesi 9. sınıf öğrencisi Hasret Bilmez, tanınmış veya ünlü bir kişiyle röportaj konusunu içeren  dönem ödevi için Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile röportaj Öğrenci Hasret Bilmez kendisiyle röportaj yapmayı kabul ettiği için Vali Bektaş'a teşekkür etti.

Sosyal Bilimler Lisesinde okuyan öğrencilerin bir çoğunun kaymakam ve vali olmak istediklerini belirten Bilmez, röportaj sırasında Vali Erdoğan Bektaş'a mesleğini belirlemede etkili olan faktörler, mesleğin zorlukları, idealleri, hedefleri, mesleğinin aile yaşamını nasıl etkilediği, kendisine örnek aldığı ve etkilendiği kişiler hakkında sorular yöneltirken, hayatta mutlu ve başarılı olmanın yolları konusunda tecrübe ve tavsiyelerini almak istedi.Vali Erdoğan Bektaş öğrencilerin yaptıkları bu çalışmaların önemli olduğunu belirterek öğrenci Hasret Bilmez?i tebrik etti. Kaymakamlık ve valilik görevlerinin yöneticilik ve yük taşıma kabiliyeti isteyen stresli görevler olduğunu ifade eden Vali Bektaş, sosyal bilimler lisesinde eğitim gören öğrencilerin bunlar dışında toplumu geniş anlamda etkileyen edebiyat, roman, öykü, makale, şiir, anı yazarlığı, hukuk, felsefe, mantık, sosyoloji, toplum felsefesi, belgeselcilik gibi alanlarda da önemli işler yapabileceklerini söyledi.  Şair ve yazarların yazdıkları eserlerle  kendi düşüncelerini topluma aktardıklarını ve insanların ruh dünyasını etkilediklerini ifade eden Vali Bektaş, bir sosyal bilimcinin de ülkesinin karşılaşabileceği sorunları önceden tahmin ederek bir çok tehlikeden koruyabileceğini kaydetti. Başarı ve mutluluğun genellikle bir arada olduğunu belirten Vali Bektaş, başarının mutluluk getireceğini, mutlu olanların da yaptıkları işlerde daha başarılı olduklarını söyledi. 
Bu arada, valilik görevini yürütürken yakınında danışabileceği kişiler olsa da kararları kendisinin vermesi gerektiğini, karar alırken zaman zaman yoğun stres altında olduklarını ifade eden Vali Bektaş, Valilik görevinin çok zamanını alması nedeniyle iş hayatının ağır bastığını, bu nedenle aile yaşamında biraz eksiklikler olabildiğini belirtti.

Vali Bektaş, röportaj sonunda öğrenci Hasret Bilmez'e başarılar dileyerek kalem hediye etti.

Kategori : Eğitim
Tarih : 3/10/2015 14:02
Hit : 1908




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 40

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I