| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
HEMŞEHRİ DERNEKLERİ KUTLAMALARI BAŞLADI
HEMŞEHRİ DERNEKLERİ KUTLAMALARI BAŞLADI
Yunusemre Belediyesi, Hemşehri Dernekleri Kutlama Geceleri'nin ilki olan "Balkan Gecesi" etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte balkan şiirleri okunurken, yöresel şarkılar ve halk oyunları ile eğlenceli bir gece yaşandı.
Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Manisa Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği (MAK-GÖÇ) tarafından "Balkan Gecesi" düzenlendi. Kültür Sitesi Lale Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Şule Uygur ve Hakan Akgöl, Yunusemre Belediyesi Meclisi üyeleri İsmail Kadıoğlu ve Taner Çiçek, Yunusemre Belediyesi birim müdürleri, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fotoğraf sergisi ile başlayan etkinlikte, balkan şiirleri okundu. Ekrem ve Erşan ikilisi önderliğinde Grup Mixbalrum Balkan şarkıları ile dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Çamdibi Tapani Grubu ve Üsküp Yöresel Halk Oyunları Ekipleri'nin gösterisi ise vatandaşları coşturdu.

Etkinlikte konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, bu tür etkinliklerin birlik beraberlik ve kardeşlik adına önemli olduğunu kaydetti. Başkan Çerçi, Yunusemre Belediyesi olarak vatandaşları bir arada tutan değerleri yaşatmaya hep beraber devam edeceklerini vurgulayarak, "Büyük göçler yaşadık. Balkanlarda ve cephelerde savaşlar yaşadık. Büyük acılar yaşandı ve Evlad-ı Fatihan yurt bellediği balkanlardan ana vatana hicrete başladı ve yakın zamana kadar bu hicret devam etti. Şimdi tabi büyük Türkiye'yi kuruyoruz. Millet olarak büyük hedeflerimiz var. Yunusemre Belediyemiz olarak Makedonya'dan gelmiş dedelerimizi ninelerimiz ile birlikte Makedonya'ya ziyaret yapacağız. Yunusemre Belediyesi olarak bizi bir arada tutan değerlerimizi yaşatmaya hep beraber devam edeceğiz. Bu tür projeler birlik beraberlik ve kardeşlik adına çok önemli biz bunları önemsiyoruz.Bizler daha büyük salonlar daha büyük hizmetler yapacağız. Bunları yaparken TOKİ'yi getiriyoruz. Kentsel dönüşüm yapıyoruz. Bizim yaptıklarımıza ve yapacaklarımıza başkalarının hayali bile yetmez. Ekibime güveniyorum teşkilatıma güveniyorum. Bu akşamki etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi tarafından etkinlikte emeği geçenlere plaket verilmesinin ardından Balkan yörelerine ait yiyeceklerin ikram edilmesi ile Balkan Gecesi sona erdi.







Kategori : Kültür Sanat
Tarih : 3/15/2015 23:20
Hit : 2049




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 6

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I