| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
TÜBİTAK DESTEKLİ MARMÇED PROJESİ BAŞLADI
TÜBİTAK DESTEKLİ MARMÇED PROJESİ BAŞLADI
CBÜ Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ergün Taşkın'ın yaptığı TÜBİTAK 1001 tarafından üç yıllık süreyle desteklenecek olan 'Marmçed: Marmara Denizi Makroalg Çeşitliliği ve Ekolojik Durumunun Makroflora ile Belirlenmesi' başlıklı araştırma projesi başladı.
Proje yürütücülüğünü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ergün Taşkın'ın yaptığı TÜBİTAK 1001 tarafından üç yıllık süreyle desteklenecek olan 'Marmçed: Marmara Denizi Makroalg Çeşitliliği ve Ekolojik Durumunun Makroflora ile Belirlenmesi' başlıklı araştırma projesi başladı.
 
Projeyle ilgili bilgi veren Doç.Dr. Ergün Taşkın, projede 2 araştırıcı ve 3 bursiyer görev alacağını belirterek "Örneklemeler proje ekibi tarafından, Marmara Denizi'nde kıyıdan maske şnorkel ve 35 metre derine doğru aletli dalış (SCUBA) ile gerçekleştirilecek. Bu proje kapsamında Marmara Denizi'ndeki makroalgal tür çeşitliliği, yabancı ve yayılımcı denizel makroalglerin belirlenmesi, Avrupa Birliği Su Çerçeve Direktifine (WFD, 2000/60/EC) yönelik kıyı ve geçiş sularının ekolojik durumunun belirlenip sınıflandırılması ve referans noktaların saptanması hedefleniyor" dedi.

Araştırmaların tamamlanmasının ardından elde edilecek verilerin bir çalıştayla paylaşılacağını kaydeden Taşkın, "Proje çıktıları, ekolojik değerlendirmeler sonucunda, su kalitesi kirli ve temiz olan bölgeler için, özellikle Marmara Denizi Kıyı Belediyeleri ile Bakanlıklar ve Bakanlıkların İl Müdürlükleriyle proje bitiminde gerçekleştirilecek bir çalıştay vasıtası ile paylaşılacak. Su kalitesine yönelik bu ekolojik değerlendirmeler ile yetkililerin sürdürülebilir ve restorasyon gereken kıyılarda gerekli önlemleri almaları sağlanacak" diye konuştu.







Kategori : Teknoloji
Tarih : 3/19/2015 00:02
Hit : 2138




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 4

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I