| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
GÜVENÇ, TARİHİ BEDESTENE HAYRAN KALDI
GÜVENÇ, TARİHİ BEDESTENE HAYRAN KALDI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile birlikte tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nde incelemelerde bulundu.
Bir dizi ziyarette bulunmak ve Manisaspor ile Şanlıurfaspor maçını izlemek için Manisa'ya gelen Manisa eski Valisi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in misafiri oldu. Başkan Çelik ile birlikte, valiliği döneminde yapımına başlanan bazı hizmetleri inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Manisa'ya kazandırılan hizmetlerden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. İnceleme gezisi kapsamında tarihi Rum Mehmet Paşa Bedestenini de gezen Güvenç, Bedesten'in son halini beğendi. 

Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nin restore edilmesinde valilik yaptığı dönemde Başkan Güvenç'in büyük emeklerinin olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Bugün şehzadeler şehri Manisa'mızda şehrimize çok büyük hizmetler etmiş olan çok değerli eski valimiz ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç'i misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Güvenç, valilik yaptığı dönemde Bedesten'de büyük restorasyon çalışmaları başlamıştı. Bu tarihi mekânın bu güzel hali almasında sayın valimizin büyük emekleri ve çabaları olmuştur. Bizde Bedesten?in son halini kendilerine gösterelim istedik. Şehzadeler Belediyesi olarak kiraladıktan sonra yaptığımız düzenlemelerle Şehzadelerin kültür ve sosyal hayatına tarihi bir mekânı kazandırmış olduk. Çok değerli valimize de Bedesten?in bu hale gelmesi aşamasındaki destek ve katkıları için ve Manisa'mıza yapmış oldukları hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi.

"BU TARİHİ MEKÂN GENÇLERİN RÜYASI HALİNE GELMİŞTİR

Bedesten incelemesi esnasında büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Bugün gerçekten çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Manisa'da dostlarımız ile beraberiz eski il başkanımız Murat Baybatur, eski merkez ilçe başkanımız şuan Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik kardeşlerim ile birlikte şehri geziyoruz. Bu ziyaretler arasında en çok Bedesten beni mutlu etti. Eski halini bildiğim için gerçekten ilk baktığımda inanamadım. Değerli Ömer Faruk Çelik kardeşim bizden sonra çok büyük emekler sarf etmiş. Manisa'ya hayırlı olsun. Bu tarihi ve otantik mekânda nikâh kıymak, evlenmek gençler için bir rüya haline gelmiştir. Samimiyetle çalışırsanız böylesine güzel eserler ortaya çıkıyor. Ben inanıyorum ki Manisa?da bizim arkadaşlarımız samimiyetle çok daha güzel işler yapacaklar. Türkiye'nin batı kapısı olan Manisa'nın vizyonunun, misyonunun çıtasını çok daha yükseklere çıkartacaklar. Ben bugün bunun inancı içerisindeyim. Geleceğe dair olan inancımı arttırdı. Değerli başkanlarımın göstermiş oldukları vefa ve dostluğa da ayrıca minnetlerimiz sunuyorum. Tüm Manisalı hemşerilerime, dostlarıma, kardeşlerime selam ve sevgilerimi sunuyorum." dedi.

Bedesten ziyareti öncesinde geçtiğimiz yıl hizmete açılan olimpik kapalı yüzme havuzunu da inceleyen Güvenç, Manisa'nın büyük kazanımlar elde ettiğini ifade etti. İnceleme gezilerinin ardından heyete Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yine tarihi bir mekân olan Taş Mektep'te çay ikram etti. Yapılan inceleme gezilerinde Başkan Güvenç ve Çelik'e, AK Parti eski il Başkanı Murat Baybatur ve Şehzadeler Belediyesi Basın Danışmanı Bilal Demir de eşlik etti.



Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 3/23/2015 12:09
Hit : 1184




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 60

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I