| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ŞAMPİYON GÖRME ENGELLİ SPORCULARDAN VALİ BEKTAŞ'A ZİYARET
ŞAMPİYON GÖRME ENGELLİ SPORCULARDAN VALİ BEKTAŞ'A ZİYARET
Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonasında hem erkeklerde hem de kadınlarda takım halinde ikinci olan Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti.
17-19 Mart tarihleri arasında Ankara'da yapılan Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonasında toplamda 12 altın 8 gümüş 6 bronz madalya alarak hem erkekler hem de bayanlarda ikincilik kupası kazanan Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret ederek, verilen desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

Ziyarete Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Göktaş, görme engelli sporcular Yunus Korkmaz ve Faruk Korkmaz ile kulüp yöneticileri katıldı.
Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Göktaş yaptığı açıklamada, "2016 olimpiyatlarına kota almak için dünya oyunları var. Güney Kore'de yapılacak. Yunus Korkmaz ve İsrafil Dündar isimli oyuncularımız katılacak. Olimpiyat kotası almak için mücadele veriyorlar. 82 sporcumuz var. Sayın İl Müdürümüz geldikten sonra biz bir çağ yaşadık. 11 yıldan beri bu işin içindeyim. Müdürüm hariç 4 tane müdür gördük. 4 müdürden aldığım hizmetin bin katını tek başına Savaş Müdürümüzden aldık. Allah kendisinden razı olsun. Bize her şeyden önce kalbini açtı. Savaş Müdürümüz gerçekten savaşıyor. Bunların başında Mülki amir olarak verdiğiniz bir güç var ki o kadar rahat hareket edip çalışıyor. ?Siz çalıştıkça ben size destek olurum? dedi. Allah razı olsun sizinde katkınız var" dedi.

MANİSA'DA 4 KULÜP VAR

Manisa'da 4 tane görme engelli kulüp olduğunu kaydeden Göktaş, "Bu kulüplerden 3 tanesi benimle bağlantılı. 3'ünün de kuruluşunda bulundum. 82 tane sporcumuz var. Şuanda bu çalışmaların içinde 4 tane yaşı büyük sporcumuz var. 2 tanesi rehber öğretmen, bir tane Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenim var. Bir tane de Akademisyenimiz var. Onun dışında hepsi genç. İçlerinde en büyüğü Yunus Korkmaz o da 23 yaşında. 11 yaşında, 10 yaşında 9 yaşında çocuklar var. Manisa'nın çeşitli ilçelerinden geliyorlar. Önceden ilçeerinde çalışıp gelirlerdi şimdi son dönemlerde sporcularımızı kampa almaya başladık. 8 branşın 6'sını bizzat yaparız. Gol gol, judo ve atletizm en başarılı olduğumuz branşlar. Bu branşlarda judo ve atletizmde olimpiyat kotası almış bir iliz. Türkiye'de görme engelliler arasında ilk olimpiyat kotasını alan Ayten Yur diye bizim bir sporcumuz 57 kilogramda. 20'nin 25'in üzerinde milli sporcu yetiştirdik. Üniversitelerde okurken şuanda bu burslardan faydalanıyorlar" şeklinde konuştu.

BAŞARI İKİNCİ PLANDA

Amacının 'Allah'tan korkan, kuldan utanan ve devletine milletine kendine faydalı gençler yetişmesi' diyerek açıklayan Göktaş şunları söyledi: "Bizim bakış noktamız bu. Bununla birlikte başarı sağlarlarsa okurlarsa biz ondan mutlu oluruz. Kendini yetiştiren nesil yetiştirmek için mücadele ediyoruz. Başarı ikinci planda."
Görme engelli sporcu ve Türkiye Şampiyonu Yunus Korkmaz ise görme engelli sporlarının 3 ayrı kategoride yapıldığını kaydederek, "Birisi hiç görmeyen, biri benim gibi biraz gören bir diğeri de benden biraz daha fazla gören olmak üzere 3 ayrı kategori var. Bu yarışmalar bunların aralarında sıklet sıklet yapılıyor. Judoda tutuşarak başlıyoruz. Elbise giyiyoruz. Sadece başlangıç esnası görme engellilerde tutuşarak yapılıyor. Başka hiçbir farklılık yok. Tutarak başladığımız için bir alan da kısıtlı olduğu için ekstra bir görme kabiliyeti olmasına gerek olmuyor" dedi.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "Bu desteği sizlerden alarak bizler de bir şeyler yapıyoruz. Bu gençlerle biz bir arada olduğumuz için çok mutluyum ben. Engellilerle ilgili aktif çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlamda kamplarda ya da gittikleri turnuvalarda Manisa'nın böyle bir farklılığının da olmasını dile getirmeleri bizi ayrıca onure ediyor. Gittikleri yerlerde de elde ettikleri başarılarla onlara verdiğimiz bu desteğin göstergesi, sonucu oluyor. O anlamda da size teşekkür ediyoruz."

BİRÇOK ENGELSİZİN YAPAMADIĞINI YAPIYORSUNUZ

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, "Müdürümüz göreve geldiğinden bugüne özellikle engellilerle alakalı olan spor tesislerine yardımlarla alakalı güzel çalışmalar yapıyor. Bunu bizde görüyor ve mutlu oluyoruz. Her sahada Manisa'nın adını duyurmamız lazım. Sizde bu sahada duyuruyorsunuz. Üstelik birçok engelsizin yapamadığı işi yapıyorsunuz. Başarılarınızın devamı diliyorum" dedi.

Kategori : Spor
Tarih : 3/23/2015 13:00
Hit : 1045




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 24

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I