| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
109 Yıllık Cami
109 Yıllık Cami
Saruhanlı ilçesine bağlı Koldere beldesinde, Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdülhamid Han'ın oğullarından Mehmet Burhanettin adına yaptırdığı Burhaniye Camii, aynı tarihlerde inşa edilen diğer binaların yıkılmasına rağmen 109 yıldır ayakta duruyor.
Koldere Belediye Başkanı Serdar Yıldırım, yaptığı açıklamada, Koldere'nin geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi bir belde olduğunu ifade etti.
Sultan II. Abdülhamid Han döneminde Rumların yaşadığı beldeye, dağdaki Yörüklerin indirildiğini ve Bulgaristan göçmenlerinin getirildiğini belirten Yıldırım; şöyle konuştu: "1903 yılında beldemizde Türk, Yunan ve az miktarda Ermeni kökenli vatandaş olmak üzere mozaik bir topluluk yaşam sürmeye başlamış. Beldenin ortasından geçen derenin karşısında Türkler, karşı yamacında da Yunan ve Ermeniler yaşamıştır. Aynı yıl dönemin Padişahı Sultan II. Abdülhamid Han buraya oğullarından Mehmet Burhanettin adına cami yaptırmış. Daha sonra idare binası ve çeşme inşa ettirilmiş. O yıllarda inşa edilen diğer binalar yıkılmasına rağmen Burhaniye Camii 109 yıldır dimdik ayakta duruyor."
Geçen yıllarda caminin pencerelerinin yenilendiğini ve ek bina yapıldığını, ancak minarenin orijinal özelliğinin korunduğunu anlatan Yıldırım, yıkılan idare binasının temelleri üzerine 1938 yılında ilköğretim okulu binası yapıldığını ve halen kullanıldığını kaydetti.

Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 1/2/2013 11:46
Hit : 728




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 8

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I