| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
CHP'Lİ ÜYELER SANDIK BAŞINA GİTTİ
CHP'Lİ ÜYELER SANDIK BAŞINA GİTTİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri, Manisa?da 9 milletvekili adayını belirlemek üzere sandık başına gitti.
Sabah saat 08.00'da başlayan ön seçimde 20 bin 660 CHP üyesinin oy kullanması bekleniyor.

Manisa merkez ve ilçelerinde 9 milletvekili adayını belirlemek üzere sandık başına giden CHP'li üyeler, 17 ilçede kurulan 78 sandıkta akşam saat 17.00'ye kadar oy kullanabilecek. Yaz saati uygulamasına geçilmesi ve Pazar günü olmasına rağmen CHP'li üyelerin yoğun ilgi gösterdiği ön seçimde 22 aday adayının tanıtımları okul önlerinde bekleyen gençler tarafından yapılmaya devam ediyor.

Manisa'nın merkez ilçelerinden Şehzadeler ilçesinde oy kullanma işlemi Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Kurumlarında gerçekleştirildi. Şehzadeler ilçesindeki 2 bin 298 üye okulda kurulan 8 sandıkta oy kullanmak için sabah erken saatlerde sandık başına gitmeye başladı.

"BUGÜN ÖVÜNÇ GÜNÜMÜZ"

Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Kurumlarında ön seçimi takip eden ve Manisa'nın CHP'den mevcut 3 milletvekilinden biri olan CHP Manisa Milletvekili ve Milletvekili aday adayı Özgür Özel, "Bugün Cumhuriyet Halk Partisi için hem Manisa'da hem de Türkiye'de bir övünç günü. CHP Demokrasi açısından çok önemli bir adım atıyor. Daha önce 10 ilde yaptığı ve şuanda 45 ilde daha yaparak toplam 55 ilde ön seçim yapıyor. 55 ilin 45'inde bugün hakim gözetiminde resmi ön seçimimiz var. BU çıkacak sonuçların kesinlikle değişmeyeceği sıralamanın değişmeyeceği yani üyemizin iradesi ne diyorsa onun egemen olacağını gösteren bir süreç. Manisa'da 9 milletvekili çıkacak. 9'u da CHP'nin 20 bin 660 tane kayıtlı üyesinin kullanacağı oylarla belirlenecek. Manisa'da 3 milletvekiliyiz. 3'ümüz de ön seçime giriyoruz. Toplam 22 aday içinde yarışıyoruz. 17 ilçemizde aynı anda sabah 08.00 ila 17.00 arasında eş zamanlı oylama yapılıyor. Her sandık kurulunda 3 resmi görevli 2 tane de parti gözlemcisi görev yapıyor ve çok yüksek bir oy kullanma oranı var. Sabahın erken saati olmasına rağmen çok sayıda üyemiz gelmiş ve milletvekili sıralaması için oylarını kullanmış durumda" dedi.

"TAM ANLAMIYLA DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞIYORUZ"


Ön seçimin kendileri için büyük bir heyecan olduğunun altını çizen Özel, şunları söyledi:
"Öğrencilerin TEOG veya YGS'de olduğu gibi bu da bizim karne günümüz gibi düşünülebilir. Hep birlikte 4 yıl boyunca yapmış olduğumuz bütün çalışmaların sonucunu alacağımız, karnemizi alacağımız ve bundan sonra yapacağımız çalışmalar için yüreklendirileceğimiz, görevlendirileceğimiz bir günü yaşıyoruz. Büyük bir heyecan, büyük bir mutluluk var. CHP açısından bakıldığında kendi evinde temiz olmayanın, bahçesini sokağını temiz tutması, kendi evinde demokrasi olmayanın ülkeye demokrasi getirmesi beklenemez. Biz bugün tam bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. Yarışan bütün adaylara başarılar diliyorum. Tüm üyelerimizin de en doğruyu yapacaklarına inancım tam."

"HİÇBİR PARTİDE OLMAYAN BİR SEÇİM"

CHP'nin ön seçiminde oy kullanmaya gelen üyelerden Nurettin Dingaz ise hiçbir partide olamayan bir ön seçim yapıldığını belirterek, "Hakim huzurunda bir ön seçim yapılıyor. Burada gerçekten bir demokrasi şöleni var. Elimde bütün aday adaylarının kartları var. Bunlardan tercih edeceklerimiz olacak. Partimize en iyi hizmeti verecek, partimizi en iyi noktalara getirecek arkadaşlarımızı seçeceğiz. Demokratik bir yarış yapacağız. Bugün bu şöleni bitirdikten sonrada inşallah partimizi iktidara taşıyacak adaylarımızla beraber bu seçimi gerçekleştireceğiz. 7 Haziran'da inşallah partimizi iktidar yapmak istiyoruz. Ülkemizi, cumhuriyetimizi daha iyi noktalara getirmek istiyoruz" dedi.

CHP üyesi 20 bin 660 Manisalının oy kullanması beklenen kontenjansız ön seçimde 22 aday adayı yarışıyor. Aday adayları sırasıyla şöyle:
"Hakan Tatar, Sabri Temel, Mehmet Yeşilyurt, Tur Biçer Yıldız, Saniye Ağgül, Mustafa Başgülşen, Murat Bayramoğlu, Mustafa Çimen, İbrahim Demran, İsmail Fikirli, Nurhan Gül, Hayriye Hacet, Hasan Cahit Kaplan, Güngör Lalancı, Zerrin Mastan, Mazlum Nurlu, Kamber Oğur, Ferit Okçu, Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özel ve Abdullah Saka."







Kategori : Siyaset
Tarih : 3/29/2015 19:33
Hit : 648




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 3

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.03 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I