| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
DOĞUM SİMÜLASYON SİSTEMİ LABORATUVARI AÇILDI
DOĞUM SİMÜLASYON SİSTEMİ LABORATUVARI AÇILDI
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Manisa Sağlık Yüksekokulu'nda Tam Donanımlı Doğum Simülasyon Sistemi laboratuvarı açıldı.
Açılış öncesi konuşan CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, "Ebelik bölümü öğrencilerinin eğitim süresi boyunca teorik derslerin yanı sıra pratik ve uygulamalı dersleri görmesi çok önemlidir. Kliniğe ya da sahaya çıkmadan önce gerekli bilgi ve becerilerin kazanılmamış olması, öğrencinin kendine güvenememesine ve geriye dönüşü olmayan hatalar yapmasına neden olabilir. Ebelik Bölümü öğrencileri, kırsalda ve zor koşullarda malzeme olmadan, hastane koşulları olmadan da doğumlar gerçekleştirebilecektir. Öğrenci, klinikte görüp izleyerek çoğunlukla müdahale etme şansı olmadan doğumlara katılmaktadır. İşte bu noktada öğrencilerimiz Tam Donanımlı Doğum Simülasyon Sistemi Laboratuvarı ile birebir doğumu gerçekleştirecek, zorlandığı kısımları tekrar tekrar çalışma şansı bulacaktır. Gerekli bilgi ve beceriye sahip olan öğrencilerimiz gebe ve yeni doğana daha güvenli bakımı verebilecek, güvenle girişimde ve müdahalelerde bulunabilecektir. Hocalarımız, çalışma esnasında öğrencinin müdahalelerini gözlemleyebilecek ve öğrencilerimizi değerlendirebileceklerdir." dedi.

Sağlık Yüksekokulu hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Bilal Gümüş; Yüksekokulun önümüzdeki yıldan itibaren Fakülte statüsünde eğitim vereceğini, konunun Bakanlar Kurulunda imza aşamasında olduğunu belirtti. Sağlık Bilimleri Fakültesi olması ile birlikte, daha iyi şartlarda ve daha teknolojik eğitim verileceğinin altını çizen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gümüş, herkese hayırlı olmasını temenni ederek, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Elvan Sayıt Bilgin ve Manisa Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Ahmet Kilimcioğlu ile birlikte açılış kurdelesini kestiler.







Kategori : Sağlık
Tarih : 4/10/2015 22:56
Hit : 2500




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 2

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.01 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I