| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ZEYBEKCİ: "PATATES KONUSUNDA SPEKÜLASYONLAR VAR"
ZEYBEKCİ:
Turgutlu ilçesine gelerek 2 Milyon TL'ye mal olan yeni SGK Hizmet Binasının açılışını yapan Nihat Zeybekci, "Artık kimseyi 30-35 yaşında emekli yapmıyoruz, kimseyi ilaç kuyruklarında bekletmiyoruz."
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Şu anda patatesle ilgili bu haksız rekabet, spekülasyon amacıyla yapılan bu uygulamayla görüyoruz ki mesaj alınmıştır. Şu anda fiyatların aşağıya doğru hızlı bir şekilde gerilediğini görüyoruz" dedi.

Turgutlu İlçe SGK Binasının da açılışına yapan Bakan Zeybekci, yüksek fiyatlarda seyreden patates için açıklama yaptı. Zeybekci, "2015 enflasyon rakamlarının beklentilerimizin biraz üzerinde çıkması, biraz farklı çıkması ve bu yükselişi tarım ürünlerinin sağlamış olması bizleri beklentilerin üzerinde bir enflasyon oranıyla karşılaştırdı. Bakanlıklarımızın arasında oluşturduğumuz komisyon bu olayı yakından takip ediyor. Tarım Bakanlığı ve Gümrük-Ticaret Bakanlığımız ve Ekonomi Bakanlığı olarak konuyu çok yakından takip ediyoruz. Vatandaşımızın yüksek maliyetli, spekülatif veya manipülasyon ile zarar görmesini, yüksek maliyetlerde tüketim yapmasını veya ürün satın almasını asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Çok aktif bir şekilde takip ediyoruz, gereken ne ise bunu sonuna kadar yaparız. Stok yaparak bu spekülasyonları yapanların stoklarıyla ilgili zaten Gümrük-Ticaret Bakanlığımız yakından takip ediyor. İlgili kurumlarımız ve Tarım Bakanlığımızda konuyu yakından takip ediyor. Geçen sene yaptığımız bazı uygulamalarla 1 kilo bile ürün ithal etmeden ithalat izinleri verdiğimizde piyasanın kendine çeki düzen verdiğini görüyoruz ve ithalatı gerçekleştirmeden de piyasanın normal seviyesine geldiği için de üreticimiz zarar görmesin diye o ithal izinlerimizi kaldırdık, ama gerekirse o dönemde de ithalatı yaparız dedik. Şimdi de Türkiye'ye tarım ürünlerinde ithalat yapan bir ülke imajını verdirmeyiz ama vatandaşımızın yüksek maliyetlerle ürün tüketmesini, spekülasyon ile mağdur edilmesine izin vermeyiz. Gerekirse bu tedbir ve önlemleri alırız, gereken ürünlerde ya da tamamında bu tedbirleri alırız. Şuanda patatesle ilgili bu haksız rekabet, spekülasyon amacıyla yapılan bu uygulamayla görüyoruz ki mesaj alınmıştır. Şuanda fiyatların aşağıya doğru hızlı bir şekilde gerilediğini görüyoruz. İnşallah o tedbiri almak zorunda kalmayız ama diğer tüm ürünleri de takip ediyoruz" dedi.

TURGUTLU SGK BİNASINI AÇTI

Turgutlu İlçe SGK Hizmet Binasının açılışına katılan Zeybekci'ye Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı ve Manisa Milletvekili Recai Berber, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Manisa SGK İl Müdürü Nesrin Aras, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Acar, İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı İskender Tunç, il ve ilçe bürokratları, AK Parti Milletvekili adayları Güzide İçen Kasap, Musa Aydın, Turgutlu Belediyesi eski başkanı Serhat Orhan eşlik etti.

Manisa'nın Turgutlu ilçesine gelerek 2 Milyon TL'ye mal olan yeni SGK Hizmet Binasının açılışını yapan Nihat Zeybekci, "Artık kimseyi 30-35 yaşında emekli yapmıyoruz, kimseyi ilaç kuyruklarında bekletmiyoruz. Sağlık hizmetlerimizin standardı artık çok yüksek. Sizlere hizmetkar olan bizler böyle güzel eserleri ve tesisleri gördüğümüzde gerçekten çok mutlu oluyoruz. SGK kurumumuz hamdolsun bugün iyi bir noktada ama torunlarımıza yetecek kadar da borcu sırtında. Bugün bütçemizin en büyük kaynağı buraya gider hale geldi. İnşallah diğer kurumları, bankalarımızı toparladığımız gibi burayı da toparlayacağız. Biz alt yapıda üst yapıda çalışmaya devam ediyoruz, boşuna dünyada 17'nci, Avrupa'da 6'ncı en büyük ekonomi olmadık. Boşuna 500 Milyon Dolarlık dış ticaret hacmine gelmedi Türkiye" şeklinde konuştu.

AK Parti İl ve İlçe Teşkilatının hazır bulunduğu ziyarette Bakan Zeybekci, Turgutlu'nun tarihi çarşılarından olan Şadırvan Çarşısını gezdi ve esnafla uzun süre sohbet etti. Birçok vatandaşlar fotoğraf çektiren Zeybekci, esnafa hayırlı işler diledi.







Kategori : Ekonomi
Tarih : 5/8/2015 11:27
Hit : 2468




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 1

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I