| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
KULA'DA TÜBİTAK BİLİM FUARI
KULA'DA TÜBİTAK BİLİM FUARI
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarları, Kula 4 Eylül Ahmet Sabahat Özmen Ortaokulu'nda yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında TÜBİTAK Bilim Fuarları düzenleniyor. Bu fuarlardan birisi de Kula 4 Eylül Ahmet Sabahat Özmen Ortaokulu'nda düzenlendi. Fuarın açılışını Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan yaptı. Fuar kapsamında 17 öğretmenin danışmanlığında öğrencilerin hazırladığı 39 proje sergilendi. Fuardaki projeleri gezen ziyaretçiler, fuar alanını ve projeleri çok beğenerek öğrencileri tebrik etti.

2,5 AYDA HAZIRLANDILAR

4 Eylül Ahmet Sabahat Özmen Ortaokulu Müdürü Ümit Avcı yaklaşık 2,5 aylık bir süre zarfında projelerin yapıldığını ifade ederek, "Okulumuzun 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu bu projelerin hazırlanma sürecinde öğrencilerimiz yoğun bir grup çalışması yaparak gerçek anlamda birlikte çalışma, iş birliği gibi davranışları edindiler. Fuar alanının ve projelerin hazırlanmasında emeği geçen herkese, özellikle proje hazırlamada istekli olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu fuarların proje hazırlama konusunda ülkemizde var olan yapılamaz algısının kırılmasına da yardımcı olacağı kanaatindeyim" dedi.

OBEZİTE PROJESİ DİKKAT ÇEKTİ


39 projenin arasında obezite ile mücadele kapsamında öğrencilerin obezite ile yapmış olduğu proje çalışması dikkat çekti. Projeyi hazırlayan öğrencilerden 6. sınıf öğrencisi Berra Aşkın ?Bu projemizin amacı hızlı yemek yemeyi önlemek, hızlı yemek yemenin obeziteye etkisini göstermek. Teneffüslerimiz çok kısa. Bu yüzden okul kantininden aldığımız yiyecekleri çok hızlı yiyoruz. Hızlı yediğimizde kilolu oluyoruz. Teneffüslerimiz daha uzun olsa yavaş yiyerek zayıf kalabiliriz" diye konuştu. Projeyi hazırlayan diğer öğrencilerden Ceren Gönülal ise ?Teneffüslerimiz çok kısa olduğu için obezite bizi fazlasıyla etkiliyor ve kilo almamıza neden oluyor. Bundan dolayı da mide rahatsızlıkları, yaşımız ilerledikçe de kalp krizlerine neden olabiliyor. Bu projeyi hazırlarken mide rahatsızlıklarına dikkat çekmek istedik. Obezite yüzünden yılda 2.8 milyon insan hayatını kaybediyor. Bu projeyi bu yüzden hazırladık" ifadelerini kullandı. Proje hakkında fikirlerini belirten öğrencilerden Rıdvan Canseven, "Arkadaşlarımın hazırladığı projeleri gezip gördüm ve şişman olduğumuzda nasıl kilo aldığımızı öğrendim. Ben de bundan sonra artık biraz daha kilo vermeye dikkat edeceğim" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BİLİM ADAMLARI"

Fuarı gezen Kula CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga da şöyle konuştu: "İlköğretim çağındaki çocukların bilim ile deneylerle uğraşmaları hakikaten güzel. Ben de eğitimci olarak çocuklarımızın bu tür çalışmalarında gerçekten kıvanç duyuyorum. Bu günün bu şekilde çalışmasını yapan çocuklar belki gelecek yıllarda Türkiye?nin bilim adamı olacaklar. Belki de büyük icatlarla Türkiye geneline damga vuracaklar. Bu çalışmalarından dolayı küçük çocuklarımızı kutluyorum ve başarılarının da devamını diliyorum. Bugünün küçükleri belki gelecekte bilim insanları olacaktır. Hakikaten de sergide çok orijinal güzel şeyler var."

TENEFFÜSLERİN UZAMASI İÇİN ADIM ATILDI


Sergileri gezen Kula Kaymakamı Murat Güven de fuar ve obezite ile ilgili proje hakkında şunları söyledi: "Öğrencilerimiz güzel bir proje yapmışlar. Adı ?obuz? yani hızlı yemenin zararları. Obezite konusu bilindiği üzere Sağlık Bakanlığımızın da desteklediği, bir yıl boyunca çeşitli faaliyetlerle halkımıza anlattığı bir konudur. Bilhassa günümüzde çocuklarımızın ve gençlerimizin ne yazık ki çok sık karşılaştığı, yakalandığı obeziteyi bilgilendiriyor. Yemek yemenin zararları, çeşitli mide rahatsızlıklarına neden olduğu hakkında güzel bilgiler verdi öğrencilerimiz. Ayrıca öğrencilerimizin istekleri oldu. 'Teneffüslerimiz kısa, teneffüste yemek yiyemiyoruz, yesek de çok hızlı yiyoruz' diye. Bunu da dikkate alacağız. Milli Eğitim Müdürümüze talimat verdik. Sabah ve öğlenden sonra bir tenefüsümüzün 15 ya da 20 dakikaya çıkartılması şeklinde talimatımızı verdik. Bu güzel ve faydalı çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi kutluyorum, teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum."







Kategori : Teknoloji
Tarih : 5/9/2015 06:11
Hit : 5473




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 1048

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I