| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
KILIÇDAROĞLU DONDAN ETKİLENEN ÜZÜM BAĞLARINI İNCELEDİ
KILIÇDAROĞLU DONDAN ETKİLENEN ÜZÜM BAĞLARINI İNCELEDİ
Manisa'da don olayından zarar gören bağları inceleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Banka kredilerinin ertelenmesi lazım. TARSİM'in doğrudan çiftçiye ödeme yapması lazım" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa mitinginin ardından Saruhanlı ilçesini ziyaret etti. Saruhanlı'da coşkuyla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla bir parkta çay içti. Kılıçdaroğlu vatandaşların sorunlarını dinledi. Kendisini görünce duygulanan bir kızı gören Kılıçdaroğlu, kızı yanına çağırarak bir süre sohbet edip fotoğraf çekildi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Saruhanlı'dan ayrılırken Akhisar yolu üzerinde 23 Nisan tarihinde yaşanan don olayından zarar gören üzüm bağlarını inceledi. İnceleme sırasında Kılıçdaroğlu çiftçilerin sıkıntılarını dinledi.

Bağları don olayından zarar gören bir çiftçi, Kılıçdaroğlu'na dert yanarak, "Bu yüzde yüz zarardan sonra şimdiki değil de bağın 2 yıl daha geleceği yok. Vatandaşlardan TARSİM kredisi yaptırmayanlar da var. Bunlarında ertelenmesi talebi var. Kredilerin ertelenmesi lazım. TARSİM yaptırmayan arkadaşlarımız var. Onlarda önemsensin. Bir taraftan mazot girdileri, gübre girdileri var. Artık yorulduk" dedi.

Kılıçdaroğlu zarar gören bağları incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, "Burada gerçekten ciddi bir don vakası yaşanmış. Gözle görülüyor, elle tutuluyor. Ziraat mühendisi arkadaşlar bu üzüm gözeneklerinin önümüzdeki yıl bile açacağı konusunda ciddi endişeleri var. Dolayısıyla Bakanlar Kurulu'nun toplanıp buna bir çözüm üretmesi lazım. Çiftçiyi rahatlatmaları lazım. Elbette bu tabi bir afet. Çiftçinin elinde olan bir şey değil. Bankalara borçlanılmış. Zaten dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor. Gübre zaten çok pahalı. Borç yükü altına girmiş. Dolayısıyla çiftçinin bu süreç içerisinde rahatlatılması lazım. Yani Manisa'nın bu üzümü sadece Manisa için değil dünya içinde önemli üzümü. Gerçekten buranın üzümü dünyada bilinen önemli bir marka. Hükümetin bu konuda çiftçilerin rahatlatılması için elinden gelen tüm çabaları göstermesi gerekiyor. Banka kredilerinin ertelenmesi lazım. TARSİM'in doğrudan çiftçiye ödeme yapması lazım. Eğer bunlar yapılabilirse bir parça en azından bir iki yıl çiftçi rahatlamış olur. Kamu, özel ayrımı yapmıyoruz. Bankalara borcu varsa çiftçinin bunun rahatlatılması gerekiyor" diye konuştu.







Kategori : Siyaset
Tarih : 5/9/2015 06:35
Hit : 1359




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 10

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I