| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
BERBER: "BURADA NİKEL MADENİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"
BERBER:
AK Parti Manisa Milletvekili ve 25. dönem milletvekili adayı Recai Berber, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Turgutlu Ticaret Borsası yönetimleri ve üyeleriyle bir araya geldi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Turgutlu'da tartışmalara neden olan nikel madeniyle ilgili olarak, "Burada nikel madenine izin vermeyeceğiz. Zaten teknolojik açıdan da bu mümkün değil." dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili ve 25. dönem milletvekili adayı Recai Berber, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Turgutlu Ticaret Borsası yönetimleri ve üyeleriyle bir araya geldi. Temaslarında Turgutlulu iş insanlarının sorunlarını not eden ve kendisine sunulan dosyaları inceleyen Berber, bazı taleplere anında yanıt verdi. Nikel madeni söylentilerine nokta koyan Berber, araç muayene istasyonu ve Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurulması için de çalışmaları başlatacakları sözünü verdi. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ve Meclis Başkanı Yavuz Semizer'in dile getirdikleri araç muayene istasyonu, OSB, nikel madeni ve bağlarda meydana gelen don afetine ilişkin taleplerini dinleyen Recai Berber, iş adamlarının gönlüne su serpti.

"NİKEL MADENİ İMKANSIZ"

Turgutlu bölgesinde nikel madeni işletileceğine ilişkin pek çok spekülasyon yapıldığını belirten Recai Berber, buna izin vermeyeceklerini ve teknolojik olarak da bu girişimin mümkün olmadığını kaydetti. Berber, "Ben bu teknolojiyi biliyorum. Burada çevre açısından nikel madenine izin vermeyeceğimiz gibi teknolojik olarak da bu mümkün değil. Bir milyon ton sülfirik asiti buraya getirmemiz mümkün değil. Dolayısıyla bununla ilgili çok spekülasyon var. Bu konu çok istismar ediliyorç" diye konuştu.

TALEPTE BULUNMAKTAN ÇEKİNMEYİN

İş adamlarının kendilerinden talepte bulunmaktan çekinmemelerini ısrarla isteyen Berber, "Tıkandığınız noktalarda biz eğer o işi biliyorsak ve sıkıntı bizim vesilemizle çözülecekse çekinmeyin, gocunmayın. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak meclis kapanmadan vatandaşın, iş aleminin ve sokağın yararına olan kanunlarız çıkaracağımızı söyledik. Ve insanımızın yararına pek çok kanun çıkardık ." dedi.

ARAÇ MUAYENE İSTASYONU

Berber, Turgutlu'da bir araç muayene istasyonunun gerekli olduğunu, bununla ilgili TÜV TÜRK ile görüştüğünü söyledi. İstasyonun kurulması için belli bir ortalamaya ulaşılması gerektiğini hatırlatan Berber, "Muayene için dışarıya gidenleri de hesaba kattığımızda bu sayıyı Turgutlumuz buluyor. Turgutlu bu potansiyeli taşıyor. Dolayısıyla ilçemize bir araç muayene istasyonu kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

YATIRIMCI İÇİN CAZİBE MERKEZİ OLDU

Turgutlu ve Salihli Organize Sanayi Bölgelerinin birer tarım sanayi bölgesi gibi faaliyet gösterir hale geldiğini kaydeden Recai Berber, bu bölgeleri bu trende göre uyarlamaktan ziyade Turgutlu ve çevresine hizmet edecek yeni tarımsal bir organize sanayi bölgesi kurmanın daha faydalı olacağını söyledi. OSB'lerde doluluk yaşandığını dile getiren Berber, Turgutlu'nun yatırımcılar için bir cazibe merkezi olduğuna işaret etti.
Arıtmanın problem olmaktan çıkması gerektiğini de vurgulayan Recai Berber şöyle konuştu: "Turgutlu ve Salihli birer tarım organize bölgesi gibi çalışıyor. Dolayısıyla yeni bir tarımsal organize sanayi bölgesini buraya kazandıracağız. Akhisar'daki zeytin organize sanayi bölgesi örneğindeki gibi arıtma tesisini de içinde barındıran yeni bir tarımsal OSB'ye ihtiyaç var. Yatırımcılar için Turgutlu bir cazibe merkezi oldu."

DON ZARARI KARŞILANACAK

Geçtiğimiz haftalarda Manisa'da etkili olan don afetinde yüzde yüze yakın zarar gören bağlar olduğunu hatırlatan Berber, burada TARSİM'e kayıtlı olan çiftçiler için sıkıntı olmadığını söyledi. TARSİM sigortası bulunmayan çiftçilerin Ziraat Bankası ve diğer kredi borçlarının bir yıl ertelendiğini, bununla birlikte üç yıllık bir yapılandırma için de çalışma yapıldığını sözlerine ekledi.

"BORSA BAŞKANINA BAKANLIKTA ODA !"

Turgutlu Ticaret Borsası yönetimi ve üyeleriyle de bir araya gelen Manisa Milletvekili Recai Berber, burada da uzun uzun görüş alışverişinde bulundu. Toplantının sonunda Turgutlu Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Orcan'ın, "Recai Bey'i Tarım Bakanı olarak çiftçimizi temsilen mecliste görmek istiyoruz. Kendisinden taleplerimiz çok olacak. Haftanın beş günü kendisini ziyaret edeceğiz" demesi üzerine Recai Berber, "Öyle bir durumda borsa başkanımıza bakanlıkta bir oda vereceğiz" diye esprili bir yanıt verdi.

Berber, "Biz millete hizmet etmek adına ne görev verilirse vazife ayrımı yapmadan özverili bir şekilde yapmaya gayret ederiz." diye konuştu.





Kategori : Siyaset
Tarih : 5/9/2015 11:37
Hit : 2562




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 2

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I