| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ŞEHZADELER, 26'NCI KİRAZ FESTİVALİ'NE RENK KATTI
ŞEHZADELER, 26'NCI KİRAZ FESTİVALİ'NE RENK KATTI
Şehzadeler Belediyesi tarafından düzenlenen Sancaklıbozköy 26'ncı Kiraz Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Sancaklıbozköy halkı, gün boyunca yerel sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar eşliğinde eğlenerek, unutulmaz bir gün yaşadı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sancaklıbozköy 26'ncı Kiraz Festivali, bu yıl Şehzadeler Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirildi. Sancaklıbozköy 75. Yıl İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen festivale AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Manisa Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Kabasakal, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde TRT sanatçıları Ali Tunç ve Ali Zorbey ile yerel sanatçı Fatoş Kadıoğlu sahne aldı. Kermes ve sergi açılışıyla birlikte halk oyunları ve dans gösterileri sergilendi. Protokol üyeleri sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel eserlere oynayarak eşlik etti.

Sancaklıbozköy'ün kirazın ana merkezi olduğunu belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Kuzey yarım kürede kirazın ilk üretildiği yer Sancaklıbozköy'dür. Geçen sene meydana gelen Soma maden faciası ve don olayı nedeniyle festivalimizi yapamamıştık. Bu yıl daha coşkulu bir şekilde yapıyoruz. Bu yıl çok güzel ve bereketli bir yıl yaşıyoruz. Çiftçilerimizin afetlerde sıkıntı yaşamaması için Sancaklıbozköy ve Selimşahlar Mahallelerinde 2 adet erken uyarı sistemi kuruyoruz. Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait 138 dönüm arazi belediyemize devredildi. Bu araziye kiraz pazarı kuracağız. Üreticilerimiz ürünleri sağda solda değil, bu pazarda satışa sunacak. Kiraz pazarımız gelecek yıl hizmete açılacak inşallah" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Şehzadeler Başkan Çelik'e teşekkür ederek, Şehzadeler'e yakışır bir festival düzenlendiğine dikkat çekti.
Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler'de yetişen kirazların dünya pazarında yer almasını istediklerini söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise, hızlı tren sayesinde, Şehzadeler'de üretilen kirazların dünya limanlarına daha çabuk ulaşacağına dikkat çekti.

Kiraz pazarının hayırlı olmasını dileyen Tanrıverdi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından kiraz yarışmasının sonuçları açıklandı. Bu yılın en iyi kirazını üreten üreticilerin ödüllerini protokol üyeleri takdim etti. Daha sonra Türk Halk Müziği sanatçısı Orhan Çakmak konser verdi. Protokol üyeleri de sanatçıya eşlik ederek, festivale renk kattı. Festival boyunca misafirlere lokma tatlısı, tavuklu pilav, Osmanlı şerbeti ikram edildi.







Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 5/26/2015 10:18
Hit : 2327




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 106

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I