| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
100 MİLYON TL'YE MAL OLACAK TELEFERİK PROJESİNİN İHALESİ YAPILDI
100 MİLYON TL'YE MAL OLACAK TELEFERİK PROJESİNİN İHALESİ YAPILDI
Manisa'da yıllardır hayalini kurulan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in bakanlıklar düzeyinde takip ettiği teleferik projesinin ihalesi gerçekleştirildi.
Yap-işlet-devret modeliyle yapılan ihale sonucunda, Spil'e yaklaşık 7,5 kilometre uzunluğunda teleferik, iki adet otel ve 40 bin metrekare alan üzerine de spor kompleksi yapılacak.

Manisa da, yıllardır hayali kurulan Teleferik Projesi ile ilgili ilk adım atıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in de girişimleriyle Spil Dağı Teleferik İhalesi gerçekleştirildi. İhaleyi yaklaşık 100 milyon TL bedelle Tekinalp Şirketler Grubu aldı. Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilen ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi ise yarın yapılacak.

2 YILDA TAMAMLANACAK

7,5 kilometre uzunluğunda iki etaptan oluşacak teleferik hattının, iki yıl içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Çelik, "Bakanlığımız tarafından yaklaşık 30 trilyonluk alt yapı hizmeti yapılan Spil Dağı, turizm açısından cazibe merkezi haline getirildi. Spil Dağı Milli Parkı'nda bulunan toplam 39 kır evi, günübirlik kullanım alanları, kapı girişi, kontrol ve güvenlik noktalarının işletmeciliği belediyemize devredildi. Bakanlıklar düzeyinde takip ettiğimiz, bir an önce ihalenin yapılması için sık sık Ankara'ya ziyarette bulunduğumuz Teleferik Projesi'nde tarihi adımı attık. İhalemiz gerçekleştirildi. İnşallah 2017 yılında Spil'e teleferikle çıkacağız" dedi.

100 MİLYON TL YATIRIM YAPILACAK

Spil Dağı Milli Parkında yapılacak yatırımlarla ilgili bilgiler veren Başkan Çelik, "İhale kapsamında 5 bin 500 metre uzunluğunda teleferik hattı, 26 bin 100 metrekare alan üzerine 246 yatak kapasiteli spor oteli, 16 bin metrekare alan üzerine 132 yatak kapasiteli sağlık oteli, 41 bin 300 metrekare alan üzerine futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları ve spor salonundan oluşan spor tesisleri yapılacak. Teleferik hattı 50 milyon, oteller ve spor tesisleri 50 milyon TL olmak üzere toplam 100 milyon TL'lik yatırım yapılacak. Vatandaşlarımız artık saatlerce yol gitmek zorunda kalmayacak. Yakıttan tasarruf etmiş olacak, uçurumun kenarından piknik yapmaya gitmeyecek. 60 adet kabinle saatte 500 kişiyi Spil'i taşıyacağız. Seyahat süresi iki etap halince gerçekleştirilecek. İlk etabı 15 dakika, ikinci etabı ise 10 dakika sürecek. Hattın zirveye ulaşması ise toplamda 25 dakika olacak. Yani vatandaşlarımız istedikleri zaman 25 dakikada Spil'in zirvesine çıkabilecek. Bu alanda ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Şehrimizin turizmine, markalaşmasına büyük katkı sağlamış olacağız. Manisa'ya gelen turist sayımız artacak, şehrimiz daha da gelişecek, güzelleşecek, ekonomik anlamda daha da büyüyecek. Şehzadeler halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu konuda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Recai Berber ve Manisa milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.







Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 5/26/2015 13:28
Hit : 2815




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 16

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I