| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ÖZDAĞ: "DARBEYİ BAYRAM İLAN EDEN TEK PARTİ CHP'DİR"
ÖZDAĞ:
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 27 Mayıs 1960 darbesiyle ilgili olarak, "Millet kan ağlarken, infazı yapanlar öbür tarafta bunu kokteyl ile kutladılar" dedi.
7 Haziran genel seçimleri öncesi Manisa'da esnaf ziyaretlerinde bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 27 Mayıs 1960 darbesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, darbenin, ucuz yolla iktidara ulaşmanın adı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Özellikle 27 Mayıs öncesi Menderes ve arkadaşları Türkiye'de büyük hamle yapmışlar, bu hamleler hem ekonomi, hem demokratik hem de hukuki anlamda hamlelerdi. Menderes ve arkadaşlarına yapılanlar ciddi bir demokrasi ayıbıydı. O günkü darbenin arkasında CHP'li bazı milletvekillerinin, CHP'ye gönülden bağlı bazı cuntacı askerlerin yine CHP'ye bağlı bazı aydınların, gazete patronlarının olduğunu gözlemliyoruz. Bunların hepsi millet iradesinin üzerine ipotek koymak isteyen kişilerdi."

"DARBEYİ BAYRAM EDEN TEK ÜLKE TÜRKİYE OLMUŞTUR"

CHP'li koalisyon hükümetinin darbenin hemen arkasından 3 Nisan 1963'te, 27 Mayıs'ı Hürriyet ve Anayasa Bayramı ilanı ilan ettiğini kaydeden Özdağ, şunları söyledi: "Darbeyi bayram eden maalesef tek ülke Türkiye olmuştur. 1963-1980. 17 yıl bu ülkede cinayet bayram olarak kutlandı. Milli bayramlardan biriydi. Okullar ve bütün resmi daireler tatil edilir, meydanlarda kazanımlar adına nutuk atılırdı. Hürriyet bayramı, İttihat- Terakki'den alınmıştı. 10 Temmuz 1909'dan 1935'e kadar kutlandı. 55 yıl önce bugün, ordu içinde bir grup çete, devleti ele geçirdi. Cunta, TBMM'yi kapattı, milletin vekillerini, Bakanlar Kurulu üyelerini, Başbakanını, Cumhurbaşkanını, Genel Kurmay Başkanını, Kuvvet Komutanlarını ve devletin bütün üst düzey bürokratını rehin aldı. Adını Türkiye Cumhuriyeti Milli Birlik Komitesi koydukları organize suç şebekesi, Yassıada'da uyduruk bir mahkemede yargıladığı Başbakan Adnan Menderes'i, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'yu astı. Bu mahkeme değil, bir sirki andırıyordu. 55 yıl önce bu ülkenin boğazına bıçak saplayanlar, kendilerini kurtarıcı kabul ettirmek için iftiralara, yalanlara sarıldı. Kendilerine daimi senatörlük ihdas ettiler. Yıllarca bu halkın sırtında kene gibi yapıştılar. Halkın, malını, servetini, zamanını heba ettiler. O gün de bugün Sisi'ye yaptıkları gibi Batı dünyası bu darbeyi, darbeleri alkışladı, cuntanın sırtını sıvazladı, cesaretlendirdi"

MİLLET İRADESİNE İPOTEK KOYANLARA TAVİZ VERİLMEYECEK

Millet iradesinin üzerine ipotek koyduktan sonra darbe yapıldığını ifade eden Özdağ, dönemin başbakanı ve iktidar partisinin milletvekillerinin tamamının suçlandığını, bu insanlara öcü muamelesi yaptıklarını kaydetti. Bu insanların toplumdan tecrit edildiğine işaret eden Özdağ, sözlerine şöyle devam etti: "İktidar partisinin başbakanının ve milletvekillerinin onurları çiğnenmişti. Sonra Menderes ve arkadaşlarını astılar. Bu darbenin arkasında ne yazık ki CHP zihniyetinin olduğunu gözlemliyoruz. Bu darbenin arkasında emperyalist güçlerin kirli ellerinin olduğunu gözlemliyoruz. Darbeleri yapanların, sadece hukuk karşısında değil, millet vicdanında da cezalandırıldı. Darbe yapanların isimleri teker teker okullardan, caddeler ve diğer kamu yerlerinden kaldırılırken, darbeciler tarafından asılan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan'ın ve diğer demokrasi şehitlerinin isimleri tekrar kazandırılıyor. 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından 17 Eylül 1961'de idamları infaz ettiler. Millet kan ağlarken, infazı yapanlar öbür tarafta bunu kokteylle kutladı. Aynı zihniyet sahipleri 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan, Gezi, 17-25 Aralık, bu odakların maşalığını yapıyorlar. Bundan dolayı bugün de aynı çatı altında darbeciliğe devam ediyorlar. Bugün, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'na idam sehpalarını gösterenlerin cibilliyetini bilmek, bildirmek vatan borcudur, hak ve adalet borcudur. Dikta yalanlarıyla seçilmiş iktidarları düşürenlerin maskelerini düşürmek bu halka yapılacak en büyük hizmetlerden biridir."



Kategori : Siyaset
Tarih : 5/28/2015 20:29
Hit : 2262




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 10

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I