| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
Yelli Mera Kanyonları ile turizme büyük katkı
Yelli Mera Kanyonları ile turizme büyük katkı
İki yıl öncesine kadar yöre halkı dışında kimsenin bilmediği Selendi ilçesindeki Yelimere (Yelli Mera) Kanyonlarının tanıtım çalışmaları sürüyor.
Selendi ilçesi Terziler Mahallesinde 2 yıl öncesine kadar yöre halkı dışında kimsenin bilmediği Yelimere (Yelli Mera) Kanyonlarının tanıtılması amacıyla dönemin kaymakamı Hasan Meşeli öncülüğünde başlayan tanıtım atağı hız kesmeden devam ediyor. Tanıtım kapsamında Selendi protokolü ve vatandaşların katıldığı kanyon yürüyüşü gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı Murat Aydın tarafından devam ettirilen çalışmalar kapsamında Yelli Mera Kanyonları sayesinde bölgenin ve ilçenin turizme kazandırılması hedefleniyor. Kanyonların tanıtımına destek olmak için hafta sonu düzenlenen kanyon yürüyüşüne Kaymakam Murat Aydın'ın yanısıra, Cumhuriyet Savcısı Egemen Sucu, Hakim Hamza Okan, ilçe Jandarma Karakol Komutanı Bşcvş. Kadir Ateş, CHP ilçe Başkanı Adem Korkmaz, AK Parti ilçe Başkanı Muharrem Sezer, İlçe Emniyet Amir vekili komiser Metin Demirel, Orman İşletme Şefi Tolga Kıycı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Karakuş, İlçe Müftüsü Ramazan Arba, Selendi Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Mehmet Çimen, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Sagdıç, Uşak Selendililer Derneği Başkanı Ramazan Dumlupınar, Salihli Selendililer Derneği Yönetim kurulu üyeleri, Manisa Selendililer Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri ve personeli, Selendi Zafer Atlı Spor Kulübü takımı kaptanı ve Başkanı Halil İbrahim Sarı, Terziler Mahallesi Muhtarı İsmail Ekim, vatandaşlar ve Selendi Kaymakamlığı personelinin tam kadro katıldı.

Yürüyüş sırasında Yörük Çadırında Yörük ayranı ve otlu bükme ikramında bulunuldu. Ayrıca Zafer Atlı Spor kulübü tarafından Cirit müsabakası gösterisi yapıldı. Vatandaşlar da atlara binerek eşsiz kanyonun keyfini çıkardı.
Kanyonların tüm dünyaya tanıtılması için yoğun çaba sarf eden Selendi Kaymakamı Murat Aydın, bölgenin çok sarp ve ilgi çekici yapısı ile alternatif turizm bölgesi olacağını belirterek, "Selendi ismini tüm dünyaya duyuracağız. Amacımız koltukta oturmak değil ilçe turizmine katkı sağlamak. Bu kapsamda da Yelli Mera Kanyonlarının tanıtılması için çalışmalar yapıyoruz. Bu bölgeyi turizm kenti yapacağız." dedi.

Kanyonların eşsiz bir yapısı olduğuna dikkat çeken Kaymakam Aydın, "Herkesin mutlaka görmesi gereken bir yer. Gerçekten doğa yapısı, akarsuları, sarp arazileri ve mağaraları ile görülmesi gereken bir bölge." şeklinde konuştu.





Kategori : Güncel
Tarih : 10/14/2016 09:30
Hit : 2471




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 5

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I