| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
Koldere'de Nüfus Alarmı
Koldere'de Nüfus Alarmı
Saruhanlı ilçesine bağlı Koldere beldesinin 10 yıl öncesine kadar 6 bin olan nüfusu, işsizlik nedeniyle halkın büyükşehirlere göç etmesi sonucu 3 bin 600'e düştü.
Koldere Belediye Başkanı Serdar Yıldırım, yaptığı açıklamada 76 bin dekar yüzölçümü, 6 bin olan nüfusu ile beldenin hem nüfus, hem de coğrafi açıdan Manisa'nın en büyük beldelerinden biri olduğunu kaydetti. Halkın çiftçilik yaparak geçim sağladığı Koldere'de son 10 yıldır tarımdaki girdi maliyetlerinin artması, elde edilen kazançların ise yerinde seyretmesi nedeniyle üreticilerin tarımı bırakıp fabrikalarda çalışmak için büyükşehirlere göç ettiğini ifade eden Yıldırım, bu nedenle belde nüfusunun yarı yarıya düştüğünü dile getirdi.

Başkan Yıldırım şunları anlattı: "10 yıl önce yapılan sayımda Beldemizin nüfusu 6 bin 90 olarak çıkmıştı. O yıllarda beldede yoğun pamuk ekimi yapılır, üretici kazandığı parayı koyacak yer bulamazdı. Tarım arazilerinde çalışmak için Balıkesir, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden beldeye gelen aileler iyi para kazanır buraya yerleşirdi. Eskiden çok göç alırdık. Şimdi her şey tersine döndü. Pamuk bitti, buna alternatif ürünlerde para kazandırmayınca üretici tarımı bırakıp, fabrikalarda çalışmak için büyükşehirlere taşınmaya başladı. 10 yıl öncesine kadar sürekli göç alan Beldemiz şimdi göç verir duruma geldi. Beldemizin nüfusu da 3 bin 600'e düştü."

Özellikle vatani görevini tamamlayıp evine dönen gençlerin Beldede ikamet etmediklerini, evlenenlerin de düğünden sonra Saruhanlı, Manisa, ya da İzmir'de iş bulup oraya yerleştiklerini dile getiren Yıldırım, göçü tersine çevirecek projeler planladıklarını, ancak belediye bütçesinin buna elvermediğini söyledi.

Kategori : Eğitim
Tarih : 1/5/2013 12:42
Hit : 1193




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 12

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I