| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
Şehzadeler ve Yunus Emre'de Covid-19 çalışmaları değerlendirildi
Şehzadeler ve Yunus Emre'de Covid-19 çalışmaları değerlendirildi
Korona virüs (Covid-19) ile mücadelenin daha etkin ve verimli bir şekilde devam edebilmesi amacıyla Manisa Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında Şehzadeler ve Yunus Emre İlçelerinde Covid-19 Çalışma Toplantısı gerçekleştirildi.
Şehzadeler;

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında Şehzadeler İlçesi Covid-19 Çalışma Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda tedbirlerin daha sıkı bir şekilde denetlenmesi gerektiğini ifade eden Vali Karadeniz, alınan kararlara uyma ve uygulama noktasında yaşanan sıkıntılara çözüm olacak önlemler alınacağını belirterek "Bu işe bu zamana kadar çok fazla katkı sunmamış kurumları da işin içine çekerek her alanda uyumlu bir şekilde çalışmak zorundayız. Okulların açılacağı 21 Eylül tarihine kadar vaka sayısının minimum seviyeye düşürülmüş olması lazım. Alacağımız yeni tedbirler ve önlemlerin yanı sıra mevcut tedbirlere en iyi şekilde uyulması gerekiyor. Bu süreçte her şeyi tek tek kontrol ederek en ufak şeyleri dahi gözden kaçırmadan mücadelemizi sürdürmeliyiz" dedi.

Vatandaşların yoğun olarak bir arada bulunacağı bütün faaliyetlerin bire bir takip edilmesi gerektiğini belirten Vali Karadeniz, pazar yerlerinde bir gün önceden planlama yapılarak ertesi sabah pazarcılar gelmeden hem kolluk güçleri hem de zabıta ekiplerinin pazarcıların yerleşim sürecini ve pazara gelen vatandaşların yoğunluğunu takip etmesi gerektiğini söyledi. Kampanya düzenleyen zincir marketlerde kampanya günlerinde market önleri ve içerisinde yoğunluk yaşandığını da söyleyen Vali Karadeniz, bu yığılmaların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması talimatını da verdi.

Konuşmasında fabrikalarda ki vaka durumuna da değinen Vali Karadeniz, "Elimizdeki veriler vakaların sadece sanayi kesiminde ya da fabrikalarda çalışan insanlardan kaynaklı olmadığını sosyal ortamlardan fabrikalara taşındığını ortaya koyuyor. Dışarıdaki sosyal ortamı her yönden kontrol etmeliyiz. Her iş yerini haftada en az iki kez denetleyecek şekilde organize olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Toplantıda, Şehzadeler İlçesinde Covid-19 kapsamında alınan tedbirler ve denetimlere ilişkin konular görüşülerek bundan sonraki süreçte alınması gereken önlemlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Şehzadeler Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Karadeniz'in yanı sıra Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici ve ilgililer katıldı.

Yunus Emre;

Yunusemre Kaymakamlığı toplantı salonunda Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Yunusemre Belediye Başkan V. Mustafa Irmak, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müftüsü Mustafa Soykök ve ilgililer katıldı.

Toplantıda son dönemde Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da da vaka sayılarında artış yaşandığını belirten Vali Karadeniz, "Covid-19 ile mücadelede her ilçeyi kendi bazında ele alıp, neler yapılması gerektiğini görüşmemiz gerekiyor. Sürecin başından beri alınan çok sayıda karar var. Bu kararların uygulamasını takip ederek önemli gelişmeler elde edebileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Konuşmasında maske takmanın önemine de vurgu yapan Vali Karadeniz, maske yasağına tüm kamu kurum ve kuruluşları dahil herkesin uymak zorunda olduğunu, bu konunun hiç taviz verilmemesi gereken konulardan birisi olduğunu ve herkesin önlemini en üst düzeyde alması gerektiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığının almış olduğu yeni karar ve göndermiş olduğu genelgelerin olduğunu belirten Vali Karadeniz, bunlardan en önemlisinin evde karantina altında olan pozitif vakaların takibi olduğunu söyleyerek, "Evde karantina altında olan pozitif vakaların takibi ile ilgili denetim ekipleri oluşturup pozitif vakaların evden çıkmasını önlememiz gerekiyor. Bunun için kurumların işbirliği içerisinde çalışması önemli" diye konuştu.

Toplantıda, Yunusemre ilçesinde Covid-19 kapsamında alınan tedbirler ve denetimlerine ilişkin konular görüşülerek bundan sonraki süreçte alınması gereken önlemlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.








Kategori : Sağlık
Tarih : 8/18/2020 18:12
Hit : 381




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 3

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I