| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
Vatandaşımızın Gönlünü Kazanmalıyız
Vatandaşımızın Gönlünü Kazanmalıyız
AK Parti Kırkağaç İlçe Teşkilatı, 2013 yılı ilk Danışma Meclis Toplantısını Belediye Düğün Salonunda coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi.
AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Partinin yerel yönetimlerde hizmetin nasıl yapılacağını gösterdiğini belirterek, "Ancak biz hizmet yaptık, dolayısıyla bize de vatandaşlarımız oy verecek diye düşünmek çok yanlıştır. Bu memlekete şu kadar hizmet getirdik demek vatandaşımızın oyuna talip olmak için yetmiyor. Onun oyunu almak için önce gönlünü kazanmak, gönlünü almak ve hoş tutmak gerekiyor." dedi. 

Divan Başkanlığını Kani İyitürk'ün, Katip Üyeliklerini ise Erdinç Hasboyacı, Serpil Özmen, Ömer Tavşancı ve Hakkı Bulak'ın yaptığı toplantıya, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, İl Başkanı Murat Baybatur, İl Teşkilat Başkanı Abdullah Polat, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Kani İyitürk, İsmail Önal ve Erdinç Hasboyacı,İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Özkan, AK Parti Kırkağaç İlçe Başkanı Ömer Öztürk, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hakkı Bulak, İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Özmen, Kırkağaç İl Genel Meclis Üyeleri Fikret Sarıbenli, İsmail Yılmaz, Ramiz Işık ve Özcan Ergin ve İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri ile köy ve mahalle temsilcileri katıldı.

AK Parti Kırkağaç İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşmasını yapmak üzere ilk olarak kürsüye gelen İlçe Başkanı Ömer Öztürk, partisinin ilçe teşkilatının çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Kırkağaç Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi aktarmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ise, on yıl içerisinde ilçede sadece 42 bin metrekare parke taşı döşenirken, son dört yıl içerisinde alt yapı hizmetlerinde yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon boruları değiştirilmek suretiyle üç yüz bin metrekare parke taşı döşediklerini söyledi.

ZAFERDEN DEĞİL SEFERDEN SORUMLUYUZ

Toplantıya katılan AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, yapılan toplantılarda birlik ve beraberliği, muhabbeti daha fazla arttırarak enerji depolayacaklarını ifade etti. Baybatur şöyle konuştu; "Hayırlısı ile 2013 yılına girdik.  Bu çalışmalarımızla beraber hem eksikliklerimiz tamamlayacağız hem de teşkilatlarımız,  futbol takımlarındaki gibi form tutmaya başlayacağız. Bu toplantılarla birlikte enerji depolayıp,  birbirimizle olan muhabbeti daha da fazla arttırarak, 2014 hedefine hep beraber yürüyeceğiz. Bizler Ak Parti teşkilatları olarak, kardeşiniz ve aynı zamanda İl Başkanınız olarak benim hedefim başta Manisa olmak üzere tüm ilçelerde belediyelere talibiz. Bunu hayata geçirmek için de her zaman olduğu gibi teşkilatlarımızın diri olması, iri olması lazım, güçlü olması lazım. Bunu hep beraber çalışarak ve hedefe doğru yürüyerek başaracağız. Ben inanıyorum ki başta Manisa olmak üzere Kırkağaç'ta da Ak Partinin bayrağını onurla gururla hep beraber dalgalandıracağız inşallah. Bizler zaferden değil seferden sorumluyuz. Biz üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız."

ADAM GİBİ ADAM BİR BAŞBAKANIMIZ VAR

Adam gibi adam bir genel başkana ve Başbakana sahip olduklarını vurgulayan Baybatur, "Allah'a şükürler olsun ki bu zamana kadar bizlerin boynunu öne eğdirmemiş verdiği her kararda bizleri onurlandırmış gururlandırmış bir başbakanımız var. Niyetimiz, amacımız, muradımız ona güç vermektir. Rabbimizin rızası peşinde koşarak milletimize hizmet etmek için çalışacağız ve inşallah Türkiye hak ettiği muasır medeniyetler seviyesine hep beraber ulaştıracağız." diye konuştu. 

DARBE ANAYASASI İLE YÜRÜYEMEYİZ

Son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber; Türkiye'nin yeni sivil bir anayasasının yapılması gerektiğini söyledi. Berber şöyle konuştu; "Şuan da parlamentoda üyesi bulunan dört partinin, parlamentoda yer almayan diğer siyasi partilerin 12 Haziran seçimleri öncesinde yapılan seçim kampanyalarında herkese bütün milletimize verdikleri bir söz var. Artık Türkiye darbe anayasası ile (1982 Anayasası) yürüyemez. Yeni bir anayasa taahhüt ediyoruz diye bir sözü var. Türkiye Büyük Millet Meclisinde parlamento çalışmalarında meclis iç tüzüğüne göre oluşturulan bütün komisyonlarda partilerin temsil nispetinde komisyonlar oluşturulurken, yeni anayasa çalışmalarını yürüten komisyona biz iktidar parti olarak üç milletvekili verdik aynen bizim gibi diğer partiler de üç milletvekili verdi. Biz buradan uzlaşma ile bütün milletimizin altına imza atabileceği en azından büyük bir çoğunluğun benimseyeceği bir anayasayı ortaya çıkarmaya çalışıyoruz."

TÜRKİYE'DE TAŞLAR YERİNE OTURUYOR

Türkiye'nin 12 Eylül 2010 tarihinden sonra ciddi anlamda sivil bir yönetime kavuştuğunu belirten Berber, "Türkiye 12 Eylül 2010 tarihinden sonra ciddi anlamda sivil bir yönetime kavuşmuştur. 2010?dan sonra Türkiye'de hem her kurum erkler yani yargısı, yürütmesi, yasaması kendi üzerine düşeni insiyatif kullanarak cesaretle yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Hem de artık bu kurumların da var olduğu ortaya çıktı. Yargısıyla, yasamasıyla, yürütmesiyle taşların yerine oturduğu bir döneme girdik. 12 Eylülün darbe anayasası ile anılmak istemiyoruz. Yapılan bu anayasa çalışması ile birtakım insanların kafalarında soru işaretleri oluşturuyor. Acaba anayasa değiştiği zaman Türkiye Büyük Şehir Kanunu ile beraber eyalet sistemine mi geçecek. Başkanlık sistemine geçince Amerika'daki gibi eyalet sistemine mi geçecek? Arkadaşlar böyle bir şey asla söz konusu değildir. Bu olumsuz düşünceleri kamuoyuna yanlış bilgilendirmeyi yapanlar eyalet sistemin, federal sistemin, başkanlıkla yarı başkanlıkla yada parlamenter sistemle ilgisi olmadığını bilen insanlar. Bunları söyleyenler kasıtlı söylüyorlar. Almanya'da başkanlık sistemi var. Fransa'da yarı başkanlık sitemi var ama üniter bir yapı var. Her ülke kendi tarihine, kendi kültürüne, kendi yönetim yapısına uygun bir model geliştirmiş. Bunların hepsinin ortak özelliği demokrasi, hepsinin ortak özelliği insan hakları, hepsinin ortak özelliği hukukun üstünlüğüdür." dedi.  

BİZLER HİZMETİ VAZİFE BİLECEĞİZ

Berber konuşmasını şöyle tamamladı; "AK Parti yerel yönetimlerde hizmetin nasıl yapılacağını gösterdi. Ak Partili belediyelerde bu hizmetlerin tadını almış olan vatandaşımız başka kapılara gitmiyor. Ancak biz hizmet yaptık, dolayısıyla bize de vatandaşlarımız oy verecek diye düşünmek çok yanlıştır. Zamanında bunun örneklerini hep birlikte yaşadık. Biz her şeyi yaptık, bu memlekete şu kadar hizmet getirdik demek vatandaşımızın oyuna talip olmak için yetmiyor. Onun oyunu almak için önce gönlünü kazanmak, gönlünü almak gerekiyor. Yani sadece hizmet yapmak yetmiyor. Bizler hizmeti vazife bileceğiz. Biz mutlaka vatandaşımızın gönlünü almak durumundayız. Onu hoş tutmak durumundayız."

HAS PARTİ KIRKAĞAÇ İLÇE TEŞKİLATI AK PARTİYE GEÇTİ

Yapılan konuşmaların ardından, Manisa Milletvekili Recai Berber, İl Başkanı Murat Baybatur, İl Teşkilat Başkanı Abdullah Polat, İl Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Kırkağaç İlçe Başkanı Ömer Öztürk ve Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz tarafından daha önce kendisini fesh ederek AK Parti ile bütünleşme kararı alan Has Parti Kırkağaç eski İlçe Başkanı Erdal Öyke ve Yönetim Kurulu Üyelerine AK Parti rozeti takıldı. 

Kategori : Siyaset
Tarih : 1/7/2013 14:27
Hit : 2892




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 46

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.03 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I