| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
Okuma Aşkının Güzel Bedeli..
Okuma Aşkının Güzel Bedeli..
Gözlerinde meydana gelen rahatsızlık nedeniyle görme duyusu azalan ve bir süre büyüteç yardımıyla kitap okuyan 85 yaşındaki Nail İmran, artık büyüteç de işe yaramayınca her gün bir arkadaşına kitap okutarak kitaplarla arasındaki bağı koruyor.
Saruhanlı'da yaşayan İmran, sağlık memurluğundan emekli olduğunu, 79 yaşındaki eşi Nebahat İmran ile yaşadıklarını belirterek, 66 yıldır her gün düzenli kitap okuduğunu, okumayı çok sevdiğini anlattı.

Okumaya annesi genç yaşta öldükten sonra onun ruhuna Kur'an-ı Kerim okuyarak başladığını, daha sonra başka kitapları okuduğunu ve okumaktan hiç kopamadığını ifade eden İmran, şöyle konuştu: "Okumak bende alışkanlık haline geldi. Genç yaşta zatürreden ölen annemin arkasından Kur?an-ı Kerim okumak için elime kitabı bir aldım bir daha bende alışkanlık yaptı, bırakamadım. Bulduğum her kitabı okudum. Çalışırken izin günlerimin tamamında kitap okurdum. İş sırasında da 10 dakikalık boşluk bulsam hemen çantamdaki kitabımı çıkarır okumaya dalardım. 66 yıl boyunca her gün okudum. Ancak daha sonra okurken yazıları seçmede sıkıntı yaşamaya başladım. Doktora gittiğimde, gözlerimde ?sarınokta? hastalığı nedeniyle görme hücrelerimin zayıfladığını söyledi. Görme kaybı yaşadığım için kitapların yazılarını numaralı gözlükle seçemez olunca, uzun süre büyüteç yardımıyla okudum."

Büyütecin bir süre sonra işe yaramadığını ve harfleri hiç seçemez hale geldiğini anlatan İmran, gittiği doktorun gözlerini daha fazla zorlamamasını ve okumayı bırakmasını önerdiğini söyledi.

Üç yıl önce yaşadığı bu olaydan sonra okumayı bıraktığını, ancak buna bir kaç ay dayanabildiğini dile getiren İmran, "Hayatımda büyük bir boşluk oldu, kendimi içi boşalmış, işe yaramaz, boşlukta hissettim" dedi.

Kategori : Eğitim
Tarih : 1/9/2013 13:09
Hit : 1167




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 37

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I