| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
Ören: 'Ak Parti köylünün cebinden elini çeksin'
Ören: 'Ak Parti köylünün cebinden elini çeksin'
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Sarıgöl'e yaptığı ziyarette su kuyularına otomatik sayaç takılmasını eleştirdi, "AK Parti köylünün cebinden elini çeksin" dedi.
CHP Sarıgöl İlçe Teşkilatını ziyaret eden Milletvekili Hasan Ören, daha sonra İlçe Başkanı Yusuf Özkan ve Belediye Başkanı Ömer Karcı ile birlikte Çanakçı, Çimentepe ve Özpınar köylerini ziyaret etti. 

Ziyaretlerde vatandaşlarla sohbet eden Ören, yaptığı konuşmasında, şunları söyledi: "DSİ'nin su kuyularına otomatik sayaç takmak istemesinin tek amacı köylünün cebinden parasını almaktır. Her işten vergi almayı, ceza kesmeyi, paralı hizmeti alışkanlık haline getiren AKP Hükümeti, köylünün cebinden elini çekmelidir. Elektrik paralarını peşin alacaklar. Yönetmeliğin 7. Maddesine göre sondaj pompa ve motorlarının bağlı olduğu elektrik saatleri de ön ödemeli olacak. Çiftçi kullandığı elektriğin parasını peşin ödemek zorunda kalacak. Bu uygulama özelleştirilen elektrik idarelerine kazanç sağlamaktan başka bir şey değildir. Çiftçilerimiz susuz kalacak, bağlar kuruyacak. Yönetmeliğin en tehlikeli bölümü ise, su ve elektrik kullanım izinlerinin kalan kısımlarının gelecek yıla devredilmesidir. Örneğin, 7 bin lira peşin elektrik parası ödeyen bir çiftçi yıl sonuna kadar 5 bin liralık elektrik kullandığında, kalan 2 bin lirası yanacak. Yönetmelik tehditlerle doludur. Köy muhtarlarına, 13 Şubat 2013 kadar DSİ'den belgesini yenilemeyenlerin, sayaç takmayanların su kuyularının kapatılacağı ve elektrik aboneliklerinin iptal edileceği söylenmektedir. Sayaçları DSİ ücretsiz takmalıdır."

Kategori : Siyaset
Tarih : 1/16/2013 13:13
Hit : 723




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 44

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I