| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
Dev Yayın Balığı Görenleri şaşırtıyor
Dev Yayın Balığı Görenleri şaşırtıyor
Köprübaşı ilçesindeki barajda balıkçıların ağlarına takılan iki metre uzunluğunda, 60 kilo ağırlığındaki yayın balığı görenlerin ilgi odağı oldu.
Köprübaşı İlçesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Halim Kaya, avlanmak için tekneyle baraj gölüne açılan balıkçıların ağlarına dev bir balık takıldığını belirtti. Teknedeki balıkçıların güçlükle sudan çıkarttıkları yayın balığını daha sonra barajın kenarındaki alım merkezine getirdiklerini belirten Kaya, iki metre uzunluğundaki balığın 60 kilo ağırlığında olduğunun anlaşıldığını ifade etti. Başkan Kaya, çevredeki balıkçılar ve vatandaşların ilgi odağı haline gelen balığın türünün baraj gölünde oldukça fazla olduğunu, ancak bu büyüklükte olanına her zaman rastlanmadığını anlattı.

Yayın balığının mersin balığından sonra Avrupa?nın ikinci büyük tatlı su balığı olduğunu belirten Kaya, şunları kaydetti: "Bu balık türünün 80-100 yaşına kadar yaşadığı ifade ediliyor. Genellikle suyun dibinde beslendiği için su yüzeyine çıkmıyor ve çok fazla görünmüyor. Yayın balığı balıkla beslenir, ama solucan, sülük, böcek ve yengeç de yediğini biliyoruz." Kaya, son yıllarda artık bu büyüklükte ve bu ağırlıkta yayın balığına pek rastlanmadığını sözlerine ekledi.

Kategori : Güncel
Tarih : 3/1/2013 11:43
Hit : 5141




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 15

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I