| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
Zafer Kalkınma Ajansı 'Sarıgöl' toplantısı yapıldı
Zafer Kalkınma Ajansı 'Sarıgöl' toplantısı yapıldı
Ajansın, 2023 yılına kadarki dönemde vereceği mali desteklerin kapsam ve niteliklerini belirlemek amacıyla hazırlanacak, bu kapsamda ilçede yapılan işler ve 2013 yılında yapılması düşünülen çalışmaların görüşüldüğü bir toplantı düzenlendi.
Sarıgöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Kaymakam Vekili Kemal İnan, Belediye Başkanı Ömer Karcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Toy, resmi daire amirleri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri ile Zafer Kalkınma Ajansı'ndan Planlama ve Arge Birim Başkanı İskender Cem Leblebici, uzman Nadide Aksakal ve Manisa Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Dilek Uncuoğlu Can katıldı.

Toplantıda, TR33 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı, 2023 yılına kadar olan dönemde Ajans'ın vereceği mali desteklerin kapsam ve niteliklerini belirleyeceği, önümüzdeki dönemlerde alınması muhtemel AB fonlarının çerçevesini çizeceği, planın belirlenen hedeflere ulaşması için hazırlık sürecinde ilçenin de istek ve ihtiyaçları doğrultusunda yön vermek amacı ile başlatılan bu sürecin planının uygulanabilirliği açısından büyük önem taşıdığının katılımcılar tarafından değerlendirilmesi ve ilçe için önemli görülen hedefler doğrultusunda ilgili strateji ve projelerin belirlenmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Planlama ve Arge Birim Başkanı İskender Cem Leblebici, "Bölge planı süresince katılımcılığı arttırmak amacıyla 53 ilçede toplantılar yapmaktayız. Bölgenin gelişmesine yerel istek ve ihtiyaçları doğrultusunda yön vermek amacıyla başlatılan bu süreç,planın uygulanabilirliği açısından büyük önem taşımaktadır. Bazı ilçeleri değerlendirirken, önem sırasına göre gruplama yapılacak. Örneğin, Sarıgöl tarım ve üzümü ile öne çıkan bir ilçe,tarım alanlarının yüzde 80'i sulanmakta bu ilçemizi Uşak gurubuna katmamız gerekmez" dedi.

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 2014-2023 yılları arasındaki dönemde verilecek mali desteklerin kapsam ve niteliklerini belirlemek amacıyla hazırlanacak olan bölge planı hakkında bilgilerin verilmesi ile toplantı sonunda; Sarıgöl'ün gelişmesi için neler yapılabileceği, kalkınmaya nasıl katkıda bulunulabileceği ve projeler hakkında görüş alışverişi yapılarak toplantı sona erdi.

Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 3/23/2013 18:50
Hit : 1345




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 4

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I