| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
SARUHANLI'DA 60 DEVE GÜREŞTİ
SARUHANLI'DA 60 DEVE GÜREŞTİ
Saruhanlı ilçesinde uzun bir aradan sonra ilk kez deve güreşi düzenlendi. 60 devenin güreştiği etkinliğe ilçe halkı büyük ilgi gösterdi.
Saruhanlı Yörük ve Güreş Sevenler Derneği'nce, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen deve güreşine, Ege bölgesinin çeşitli kentlerinden gelen 60 deve katıldı. Cengiz Topel Mahallesi, Hükümet caddesi üzerindeki boş arazide düzenlenen güreşlere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Aileler bir taraftan güreşleri izledi, bir taraftan da alanda piknik yaparak gün boyu eğlendi. Güreşler, saha komiseri öncülüğünde yedi kişilik hakem heyeti tarafından yönetildi. Etkinlikte güreşe katılan tüm deve sahiplerine kupa ve halı hediye edildi. Güreşlerin sonunda dereceye giren deve sahiplerine ise 300 ile 500 lira arası para ödülü verildi.

"GELENEĞİ YAŞATMAK İSTİYORUZ"

Saruhanlı Yörük ve Güreş Sevenler Derneği Başkanı Fahri Kayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, düzenledikleri etkinlikte herhangi bir kar amacı gütmediklerini, tek amaçlarının deve güreşi geleneğini sürdürmek olduğunu kaydetti.

Saruhanlı İlçe merkezinde en son 1968 yılında deve güreşi şenliği düzenlendiğini anımsatan Kayhan, şunları kaydetti: "2002 yılında da ilçede güreş düzenlendi ancak güreşler Adiloba köyüne yapıldı. İlçemizde uzun yıllardır deve güreşi yapılmıyordu. Bizler bu konuda ön ayak olduk ve bu yıl bir şenlik düzenledik. Yöre halkı büyük ilgi gösterdi. Eğer Kaymakamlık, Belediye ve sivil toplum kuruluşları da destek olursa yılsonunda, Aralık ayının ilk haftasında en az 20 bin kişinin katılımı ile büyük bir deve güreşi şenliği düzenlemeyi planlıyoruz. Halkımızın bu şenliğe sahip çıkmasını bekliyoruz."

Deve güreşini tertip komitesi, Fahri Kayhan, Ahmet Kaçar, Bahattin İzci, Mehmet Coşkun, Muharrem Ekici, Zeki Bilgin ve Barış Kayhan'dan oluştu. Bu arada, şenlikte Saruhanlı'nın mahalli şarkıcılarından Günay Ekran bir süre önce vefat eden merhum Müslüm Gürses'e ait eserler seslendirdi.

Kategori : Spor
Tarih : 4/1/2013 21:21
Hit : 2669




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 41

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I