| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
GÖLMARMARA'DA KUTLU DOĞUM KONFERANSI VERİLDİ
GÖLMARMARA'DA KUTLU DOĞUM KONFERANSI VERİLDİ
Gölmarmara'da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İlçe Müftülüğünce, "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" temalı bir program düzenlendi.
Belediye Düğün salonunda düzenlenen programa, Kaymakam Cafer Sarılı, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, diğer ilçe müftüleri ve halk katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim ve meali görevli imam hatip tarafından katılımcılara okundu. Kur'an ziyafetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı "Peygamberimiz İnsan Onuru" konulu sinevizyon gösterisi sunuldu.

Gölmarmara İlçe Müftüsü Mesut Harmancı tarafından da bir açılış konuşması yapıldı. Mesut Harmancı yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Diyanet İşleri Başkanlığımız 14-20 Nisan arası idrak ettiğimiz Kutlu Doğum haftası münasebetiyle her yıl farklı temaları işlemektedir. Bu yılda Hz Peygamberimiz ve İnsan Onuru konusu belirlenmiştir. Kur'an'ı Kerim, varlıkların en şerefli yaratılanın insan olduğunu belirtmiştir. Bu sebeple insanımızın onurunu haysiyetini ve kişiliğine hem korumalı hem de saygı duymamız gerekir" diye konuştu.

Peygamberimiz ve insan onuru konulu konferansı İl Müftüsü Sinan Cihan verdi. İl Müftüsü Sinan Cihan: "Peygamberimiz'in (sas) adını ve sevgisini, duymayan, hissetmeyen gönüllere ulaştırmalıyız. O'nun (sas) sevgisini, büyüklüğünü ve mükemmelliğini bütün sinelere duyurmalı. Peygamber sevgisiyle yetişen nesiller oluşturmalıyız. Bize en güzel örnek Peygamber Efendimizin hayatıdır. İnsan onuru ancak sünnetlere bağlı kalmakla hayatta kalır" dedi.

Konuşmaların ardından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. Etkinliğe katılan vatandaşlara ayrıca Gölmarmara Müftülüğü tarafından karanfil, Kur'an'ı Kerim ve ilmihal dağıtıldı.

Kategori : Güncel
Tarih : 4/18/2013 23:36
Hit : 2822




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 15

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.01 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I