| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
KIRKAĞAÇ KÖYLERİNE MÜJDE
KIRKAĞAÇ KÖYLERİNE MÜJDE
Kırkağaç ilçesinde, köylerde başlıca bir sorun haline gelen çöp toplama sıkıntısı İl Genel Meclisi'nin desteği ile son buluyor.
İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz'ı makamında ziyaret eden Kaymakam Ali Sırmalı ve Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, köylerdeki çöp sorununu çözmek için İl Genel Meclisi ile ortak bir çalışma yapmak istediklerini ifade ettiler.

Köylerdeki en büyük sıkıntılarının çöp sorunu olduğunu dile getiren Kaymakam Ali Sırmalı, "Gittiğimiz tüm köylerde en başlıca sorunlardan biri köylülerimizin çöplerini dökebilecekleri yerler geliyor. Bu noktada değerli Belediye Başkanımız ile bir çözüm bulma arayışına girdik ve köylerin tüm yatırımlarının yapıldığı İl Genel Meclisi'nden de destek istemek için sizleri ziyaret ettik" dedi.

Ziyarette, köylere çöp konteynırı sağlanması halinde belediye olarak toplamayı taahhüt ettiklerini ifade eden Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, "Biz belediye olarak araçlarımızla belirli zamanlar da köylerimizden çöp toplama işini yapabiliriz. Ancak bizim sıkıntımız, çöplerin toplanabilmesi için konteynırların olmaması. Bu konuda İl Genel Meclisi ile ortak bir çalışma yapmak istiyoruz" diye konuştu.

İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz da, "İl Genel Meclisi olarak bu konu üzerinde bir takım çalışmalarımız olmuştu. Ancak bütçenin kısıtlı olmasından dolayı projemizi hayata geçirememiştik. Ancak şuan belediye oalrak çöpleri toplayabileceğinizi söylüyorsunuz. İstemiş olduğunuz konteynırları karşılayarak bizler de bu çöp sorunun bitmesine katkıda bulunabiliriz. İl Genel Meclisi, Kaymakamlık ve Belediye ile yapacağımız bir protokol çerçevesinde köylerin ihtiyacı olan 200 adet konteynırın köylere dağıtımını sağlayabiliriz. Ben bu noktada hassasiyet gösterdiği için değerli Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir belediyeleri kurulduktan sonra çöp toplama sorunlarının da ortadan kalkacağını ifade eden Solmaz, "Büyükşehir belediyemiz oluştuktan sonra zaten bu tür sorunlar artık belediyelerin işi olacak ve büyükşehir belediyesi tüm köylerde çöpleri toplayacak. Bu süre zarfında biz de Kırkağaç köylerimize böyle bir desteği sağlayarak, 200 adet çöp konteynırı ile belediyemizin de gayretleri ile çöp sorununa el atmış ve sonlandırmış olacağız" şeklinde konuştu.

Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 4/27/2013 00:00
Hit : 2637




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 4

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.01 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I