| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ YUSUF HALAÇOĞLU, SALİHLİ'DE
MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ YUSUF HALAÇOĞLU, SALİHLİ'DE
Halaçoğlu, Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda düzenlenen "Türkiye Meseleleri" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Van, 1915 yılında Ermeni ve Rus saldırısı sonucu düştü. 50 Türk kadını Akdamar Kilisesi'ne götürülürken iffetlerini korumak için kendilerini göle attı. Biz onlar için maalesef bir iffet anıtı dikemedik." dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Halaçoğlu, "Asıl soykırıma biz uğradık. Fransız Cumhuriyet ordusunun yarısına yakınının Ermeni Milislerden oluştuğunu Boghos Nubar Paşanın Fransız makamlarına yazdığı mektuplardan anlıyoruz. Bu şu demektir bizim vatandaşımız düşman saflarında bize karşı savaşmıştır." dedi.

Bu milletin "yedi düvele" karşı bir mücadele verdiğini ifade eden Halaçoğlu, şöyle devam etti: "Çanakkale'de kaç yüz bin şehit verdik. Analarımız, bacılarımız çok ağlamıştır. Peki neden ağladılar? Düşmanların çizmesi vatan topraklarımıza girmesin diye, İstanbul'u almasınlar diye ağladılar. Vatan için can verilir. Onun için analarda, bacılarda, eşlerde, çocuklarda ağlar ama Allah düşürmesin vatanın bir düşmana peşkeş çekilmesini."

Van'daki Akdamar Kilisesi'nin ibadete açıldığını belirten Yusuf Halaçoğlu ; "Ama bakın bunu yaparken bir şeyi göz önünde tutmadık, unuttuk bazı şeyleri. Van 1915'te Ermeni ve Rusların birlikte saldırıları sonrası düştü. 80 bin insan öldürüldü ve burada 50 Türk kadını alınarak Akdamar Kilisesi'ne götürüldü. Götürülürken kadınlar iffetlerini korumak için kendilerini göle attılar ve iffetlerini korudular. Ama maalesef biz onlar için oraya bir iffet anıtı dikemedik." şeklinde konuştu.

Konferansa MHP Salihli İlçe Başkanı Erol Sakarya, Türk Ocakları Salihli Şube Başkanı Ersin Aybar, Ülkü Ocakları Salihli Şube Başkanı Musa Şentürk, MHP İl genel ve belediye meclis üyeleri ile davetliler katıldı.

Kategori : Siyaset
Tarih : 4/28/2013 18:15
Hit : 497




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 26

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I