| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ÇİÇEKLİ BELDESİ, YÖRÜK ŞENLİĞİ'NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
ÇİÇEKLİ BELDESİ, YÖRÜK ŞENLİĞİ'NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Gördes ilçesinin Çiçekli beldesi, Yörük Şenliğine ev sahipliği yapacak.
Çiçekli Belediyesi ile Çiçekli Yörük Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 1. Yörük Şenliği, 12 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.

Çiçekli Belediye Başkanı İsmail Kızıldağ, Çiçekli İlköğretim Kurumları Müdürü Basri Güler ve yöresel kıyafetler giyen okul öğrencileri ile birlikte Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret ederek, beldelerinde gerçekleştirecekleri şenliğe davet etti. Ziyarette öğrenciler Vali Daşöz'e kır çiçeklerinden oluşan bir demet verdiler. Ziyarette Vali Daşöz'e bilgi veren Belediye Başkanı Kızıldağ, bu yıl ilk kez düzenledikleri şenlikle, yörük kültürünü tanıtmayı ve yaşatmayı, aynı zamanda yöre halkına güzel bir gün geçirtmeyi amaçladıklarını söyledi.

Başkan Kızıldağ, "Sayın Valimizi 12 Mayıs'ta Çiçekli'de gerçekleştireceğimiz Yörük Şenliğimize davet etmek için geldik. Kültürel ve sportif etkinliklerin ağırlıkta olduğu etkinlikte köy hayrımız da olacak. Şenliğimizin beldemizin, ilçemizin ve Manisa'mızın tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Sayın Valimizi bugünümüzde aramızda görmek bizleri çok mutlu edecek" dedi.

Çiçekli İlköğretim Kurumları Okul Öğrenci Başkanı Ayşegül Güder de, Sındırgı Atlı Spor Kulübü cirit gösterileri, halk oyunları, mehteran gösterisi, köy hayrı ve İsmail Uzunoğlu Konserinin de yer aldığı şenliğe Manisalılar ve Egelileri davet ettiklerini belirtti.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise, "Başkanımıza, Okul müdürümüze ve öğrencilerimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şartlar uygun olursa ve fırsat bulabilirsek Yörükler Şenliğine katılmaktan mutluluk duyacağım. Kendilerini şimdiden tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bu tür geleneklerimiz bizi birbirimize bağlayan değerlerimiz. Bu geleneklerimizi yaşatmak büyük önem arz ediyor. Çiçekli beldemizde de bunu en güzel şekilde görüyoruz" diye konuştu.

Kategori : Güncel
Tarih : 5/2/2013 20:03
Hit : 4877




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 23

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I