| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ÇİLEK YÜZ GÜLDÜRÜYOR
ÇİLEK YÜZ GÜLDÜRÜYOR
4 bin dekar alandaki üretimiyle Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden olan Köprübaşı ilçesi, altın dönemlerinden birisini yaşıyor.
Bu yıl kilogram fiyatı 3 TL'ye kadar çıkan çilek, üreticisinin de yüzünü güldürüyor. İç piyasadan ve ihracat içi gelen alıcılar tarafından daha tarlada alımı yapılıyor. İhracat ise ağırlık olarak Rusya Federasyonuna gerçekleştiriliyor. Konu hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir, "Her gün 2 TIR çilek, gerekli kontrol ve analizler yapıldıktan sonra Rusya Federasyonu'na gönderilmektedir. İlçemizin çileği kalitesi, iriliği, lezzeti ve yola dayanımı nedeniyle büyük bölümü ihracata gitmektedir. Açıkta çilek üretimi yaptığımızdan dolayı, hava şartları üretim için çok önemli. Bu yıl hava şartları çilek üretimi için olumlu geçtiği için, verim ve rekolteyi yüksek bekliyoruz" dedi.

Çilek üreticileri, ürettikleri meyveleri 2 tarımsal kooperatif ve bir de üretici birliği organizasyonu ile pazarlıyor. Bu yılki ürün konusunda bilgi veren Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Ahmet Erden de, "Alıcılarla daha sezon başlamadan 3 ay önceden görüşerek çilek sezonu için anlaşma yapıyoruz. Çileğimize hep talep fazlası oluyor. Biz de üreticimizi üzmeyerek, en iyi alıcıyı seçmeye çalışıyoruz. Bu yıl çileğimiz hava şartları nedeniyle altın dönemini yaşıyor. Hem rekolte, hem de kalite çok iyi. Geçen yılın toplam üretimini geçeceğimizi tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen ise, şunları söyledi: "Çilek üreticilerimizin sağlıklı ve nezih bir ortamda malını pazarlaması için gerekli altyapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Geçici alım yerinin üstünü kapattık. Zeminini hergün suluyoruz. İnşallah ileride daha büyükü kalıcı ve modern bir alım yeri yapacağız. Dışarıdan gelen alıcıların kalacak yer sorununu da yeni Belediye Hizmet binamızda oluşturduğumuz bir misafirhane ile çözdük. Çilek sezonunun iyi geçmesi için belediye olarak her şeyi yapıyoruz. Bu sene çilek üreticilerimizin yüzü gülüyor. Onlar mutlu olunca bizde mutlu oluyoruz. Çilek sezonu inşallah bu şekilde üreticilerimizi memnun edecek şekilde sonlanır."

Kategori : Ekonomi
Tarih : 5/4/2013 17:22
Hit : 2795




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 2

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I