| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
" Adaleti herkes için sağlamalıyız "
Hakaretin her türlüsüne karşıyız, karşıyım. Beni tanıyan bilir dost meclislerinde daha çok samimi ortamlarda bile sinkaflı kelimeler kullanmam espiri ya da benzetme manasında da olsa. Kızdığım zamanlar eskiden kullandığın bir iki sinkaflı olmasa da kaba olan kelimeler vardı ama onların yerine de kendimin boyut atlamasında büyük emeği olan kıymetli ağabeyim Nurettin Çelik başkanımdan öğrendiğim ?La ilahe illallah? diyorum artık sabrımın sınırları zorlandığında.

Zaten kem söz ve kem hareket insanın aldığı terbiyeyi, eğitim seviyesini, kültür düzeyini gösterir. İnsan altın ise çamura da düşse değerinden bir şey kaybetmez. Çamur ile çamurlaşmaktan kaçınmak gerekir seviyesi düşük insanlarla mesafeyi korumak arayı açmak her sözüne her kelamına karşılık vermemek lazımdır. Bu onun yüksek ve haklı olduğu anlamına gelmez onun kirinden pasından kirlenmemek ve ona karşılık vererek değer katmamak için yapılır. Zira tenekenin yeri her zaman çöplüktür.

Şimdi diyeceksiniz ki ne alakası var şimdi bunlardan bize diye. Evet, haklısınız ancak adalet olgusunun evrensel yani herkese eşit olması gerektiğini vurgulamak için böylesine bir giriş yaptım. Hakaret etmek, sinkaflı kelimeler kullanmak ceza gerektiren fiillerdir. Ancak bunlar kişiye özgü kullanıldığı ve kişiye özel cezalandırıldığı zaman adalet mekanizması zarar görür.

Herhangi bir şekilde herhangi bir platformda bir hanımefendiye kem söz söylemek onun üzerinden ailesine dil uzatmak hiçbir insana, insanoğluna yakışan hareketler değildir. Bunu yapanlar her kim olursa olsun ister dokunulur ister dokunulmaz mutlaka idari ve hukuki mecralarda gerekli cezaya çarptırılmalıdır hatta ibretlik bir cezaya çarptırılmalıdır ki hiçbir şekilde bir daha insan ya da insanoğlu görünümlü müsveddeler böyle bir olguya böyle bir hadiseye cesaret edemesinler.

Ama bunu yaparken de adalet mekanizmasının terazisi şaşmamalıdır. Yakın zaman da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu beyin zevcesi Ayşe Yasemin Karamollaoğlu hanımefendi için de tüm sosyal medya hesapları üzerinden bir linç kampanyası başlatılmıştı ağır hakaretamiz sözler içeren. Bu fiili yapanlar için devlet kademeleri hukuk sistemi bir reaksiyon gösterip icraata geçmemişti. Adalet arayacaksak eğer sadece canımız yandığı zaman değil ülkenin hamisi konumundayken diğerkâmlık yaparak herkes için adalet arayışı içerisinde olmamız gerekmektedir.

İşin özü şu aslında sosyal medyayı kapatmak, engellemek çözüm değil. Çözüm adaleti herkes için tesis etmek. Siber bilişim hizmetleri filtre hazırlasın hakaret ve sinkaflı kelimeler içeren paylaşımları yapanları gerekirse dersdest ederek alsınlar gerekli cezaları versinler.

Kişileri kurumları sevmeyebilirsiniz. Ancak hiçbir sebep size onlara hakaret etme kem söz söyleme hakkını vermez. İnsanları sevmeseniz bile yaptığı işe, bulunduğu makama, verdiği emeğe saygı duymak kişinin insani borcudur onurunun gereğidir.

Birbirimize saygımızın olduğu müddetçe aynı masa etrafında oturup çay içebiliriz ki içmeliyiz de çünkü hepimiz aynı vatanın evlatlarıyız hepimizin bayrağı bir gidecek başka da toprağı yoktur.

Kutuplaşmaların olmadığı fikirlerin tartışıldığı insanların birbirine saygı duyduğu bir Türkiye de yaşamak bizlerin elindedir.

Yeni bir dünya yeniden büyük Türkiye için canla başla çalışmalıyız.

Selam, Dua ve Muhabbetle


Fatih  KÖSE

fatihkose45@hotmail.com

Tarih : 7/3/2020 11:07
Hit : 1006




Kizilay Web Banner 950X100


YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 15

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.01 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I