| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
" TANRIM BU İZLER KİME AİT? "
Tanrının mümin bir kulu, ölünce Tanrı'nın huzuruna çıkmış. Tanrı, kendisine hayatı süresince yaptığı işleri, sanki bir video kasetteki film gibi bir bir göstermiş. Üzüntülerini, kederlerini, sevinç ve mutluluklarını âdeta adamcağız tekrar yaşamış. Yalnız adam bir şeye özellikle dikkat etmiş. Mutlu ve sevinçli günlerinde yürüdüğü yolda iki çift ayak izinin varlığını fark etmiş. Adam, Tanrı'ya sormuş: "Bunlar kimin ayak izleri?" diye. Tanrı cevap vermiş: "Biri senin, biri de benim." Adam çok sevinmiş. Yalnız üzüntülü, kederli, zor ve güçlükle karşılaştığı günlerde adam dikkat etmiş ki sadece bir çift ayak izi var. Tekrar sormuş: "Bu izler kime ait?" Tanrı cevaplamış: "İyi günlerinde seninle beraberdim, beraber yol aldık. Kötü günlerinde ise seni ben omzuma aldım, gördüğün ayak izleri benimkidir."

Anlatılan fıkradır ama Kur'an-ı Kerimin Hadid Suresinin 4. Ayetiyle konu çok daha açık bir şekilde anlatılmaktadır.
 
 Hadid Suresi 4. Ayet: "O, gökleri ve yeri altı günde, altı devirde yaratandır. Sonra Arş üzerinde sınırsız kudret ve iktidar makamında hükümranlığını kurandır. Yere atılan tohumu, yere düşen yağmuru bilir, yerden çıkan ekini, suyu ve madenleri bilir. Gökten ineni bilir, gökte yükseleni bilir. Nerede olsanız, Allah orda sizinle beraberdir. Allah işlediğiniz amelleri biliyor, görüyor."
 
 Cenab-ı Hakk'ın doksan dokuz isimlerinden biri de El-Muğni'dir. Bu ismiyle istediğini zengin eder, ömür boyunca zengin olarak yaşatır. Dilediğini de ömür boyunca fakirlik içinde bırakır. Bazı kullarını zenginken fakir, bazılarını da fakirken zengin yapar. Kıyamet günü fakirlik, zenginlik tartılmayacak. Fakirliğe ne ölçüde sabır edildiği, zenginliğe de ne ölçüde şükredilmiş olduğu hesap edilecek. Mesele çok fakir veya çok zengin olmak değil, çok sabır etmek ve çok şükretmektir. Allah, hiçbir insanı sürekli sıkıntılarla sınamaz. İnsanın iyi günleri aslında kötü ve sıkıntılı günlerinden daha çoktur. Hayatı boyunca aldığı, verdiği sağlıklı nefesleri bir düşünün. Ne yazık ki insan iyi günleri değil de hep sıkıntılı günlerini dile getirir. Nice fakirler maddi bakımdan kendinden üsttekilere imrenir. Ama bilmez ki o varlık içindekilerin birçok dertleri ve sıkıntıları vardır. Yarın ahrette ise verilen o servetin hesabı vardır.
 
Fakirdir ama sağlığı ve evinde huzuru vardır. Kur'an kadar insan fıtratını bütün çıplaklığıyla ortaya döken başka bir kitap söz konusu değildir. Yarattığı insanı en iyi bilen tanıyan Allah'tır. Nimetlere sahip olunca azan, dilekleri gerçekleşince azan insandır. Emeline kavuşunca kendini yeterli gören insanoğludur. İyi, sağlıklı, güçlü, kudretli olduğu zamanlarda; Allah'ı unutan ama sıkıntılı, üzüntülü, kederli, hastalıklı günlerinde ona dönen yalvaran tüm insanlık hâlleri Kur'an-ı Kerim'de mevcuttur.

İnsanı en iyi tanıyan Allah, Haşir Suresi 19.Ayette: "Allah'ı unutan bu yüzden (Allah'ın da) onlara kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayın! İşte onlar, Fasıkların ta kendileridir." Unutulmamak için bizler de Rabbimizi iyi, sağlıklı, mutlu, kudretli, şöhretli, servetli günlerimizde unutmayalım ki bizler de hem dünyada, hem de ahrette Allah'ın unuttuğu kullar olmayalım.


Kadir  KESKİN

kadirkeskin45@hotmail.com

Tarih : 8/20/2020 14:02
Hit : 1025




Kizilay Web Banner 950X100


YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 1

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.03 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I