AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana Manisa'da çok sayıda önemli projeye imza atıldığını ifade eden Baybatur, sağlık, ulaşım ve eğitim alanlarında gerçekleştirilen yatırımların kentin gelişimine büyük katkı sağladığını dile getirdi.
Geçmiş dönem milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat mensuplarının bu hizmetlerde önemli emekleri bulunduğunu belirten Baybatur, "Sabuncubeli Tüneli'nden şehir hastanelerine, devlet hastanelerinden okullara, öğrenci yurtlarına ve bölünmüş yollara kadar Manisa'nın çehresini değiştiren yatırımlar hayata geçirildi." dedi.
Kentte sağlık yatırımlarının da hız kesmeden sürdüğünü belirten Baybatur, Akhisar'da yapımı devam eden yeni devlet hastanesinin bölgeye önemli hizmet vereceğini söyledi.
Salihli'de inşa edilen İsmail Bilen Devlet Hastanesi'nin de hızla yükseldiğini ifade eden Baybatur, hastanenin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yaklaşık 350 milyon liralık köprülü kavşak çalışmasının da yürütüldüğünü açıkladı.

Gediz Köprülü Kavşağı'nda çalışmalar yüzde 45 seviyesinde
Manisa'nın en önemli ulaşım projelerinden biri olarak gösterilen Gediz Köprülü Kavşağı hakkında da bilgi veren Baybatur, yaklaşık 2,8 milyar lira yatırım bedeline sahip projenin yüzde 45 seviyesine ulaştığını söyledi.
Projenin en zor bölümünün zemin çalışmaları olduğunu vurgulayan Baybatur, Gediz Nehri'ne yakın bölgede gerçekleştirilen temel çalışmalarında zemin güçlendirme, fore kazık uygulamaları ve drenaj sistemleri nedeniyle ciddi mühendislik çalışmaları yapıldığını belirtti.
Trafik akışını tamamen durdurmadan inşaatın sürdürüldüğünü ifade eden Baybatur, "En zor kısmı geride bıraktık. Bundan sonraki süreç daha hızlı ilerleyecek." dedi.
Projeyi 2027 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirten Baybatur, köprülü kavşağa eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın adının verilmesini planladıklarını da açıkladı.
Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi devam ediyor
Yaklaşık 224 milyar lira yatırım bedeline sahip Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin de çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Baybatur, toplam 505 kilometrelik hattın Manisa için büyük önem taşıdığını söyledi.
Hızlı trenin Salihli, Turgutlu ve Manisa'da duracağını belirten Baybatur, kamuoyunda yer alan "Hızlı tren Manisa'dan geçmeyecek" iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.
Projenin yalnızca ray döşemekten ibaret olmadığını kaydeden Baybatur, güzergâhta çok sayıda tünel, viyadük ve büyük mühendislik yapılarının inşa edildiğini belirtti.
Deprem sonrası kamu kaynaklarının önemli bölümünün afet bölgesine yönlendirilmesinin bazı projelerde süre uzamasına neden olduğunu ifade eden Baybatur, buna rağmen çalışmaların planlanan şekilde devam ettiğini söyledi.
Kentsel dönüşümde çalışmalar sürüyor
Baybatur, Manisa'da kentsel dönüşüm projelerinin de hızla devam ettiğini belirtti.
Şehzadeler ilçesindeki Bayındırlık ve Tabakhane bölgesinde yürütülen dönüşüm çalışmalarının önemli aşama kaydettiğini ifade eden Baybatur, projeye önceki dönem Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un büyük katkı sunduğunu söyledi.
Mutlu ve Lalapaşa mahallelerinde de yeni etapların başlatıldığını açıklayan Baybatur, ihalelerin tamamlandığını ve 135 konutun yapımına kısa süre içerisinde başlanacağını bildirdi.
Türkiye genelinde yürütülen 500 bin sosyal konut projesi kapsamında Manisa'ya 7 bin 500 konut ayrıldığını belirten Baybatur, bu konutların hem kent merkezinde hem de ilçelerde inşa edileceğini ifade etti.
Akgedik Toplu Konut Projesi'nin de yeni etaplarla devam edeceğini belirten Baybatur, konut yatırımlarının önümüzdeki dönemde de artarak süreceğini söyledi.
Baybatur, "Manisa'nın ihtiyaç duyduğu her alanda yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Ulaşımdan sağlığa, konuttan kentsel dönüşüme kadar vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak yatırımları hayata geçirmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.




