AHBAP Derneği soruşturmasında tutuklanan dernek kurucusu Haluk Levent'in 3,7 milyon takipçisi olan Instagram hesabı erişime engellendi.

Gazeteci Burak Doğan'ın aktardığına göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Haluk Levent’in Instagram hesabı hakkında erişim engeli kararı verildi.

Instagram, hesabı henüz Türkiye'den görünmez kılmadı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Otel ve pansiyonlarda yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlandı! Otel ve pansiyonlarda yeni kurallar
İçeriği Görüntüle

X HESABI DA ERİŞİME ENGELLENMİŞTİ

Haluk Levent'in 9 milyon t akipçili X hesabı da 20 Temmuz'da erişime engellenmiş ve 22 Temmuz'da X platformu profili Türkiye'den görünmez kılmıştı. Levent, soruşturma kapsamında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ile suçlandı.

AHBAP'A KAYYIM ATANMIŞTI

16 Temmuz'da mal varlığına el konulan AHBAP Derneği'ne 27 Temmuz'da kayyım atanmıştı. 29 Temmuz'da da derneğe bağlı 13 şirkete kayyım atanmıştı. 7 Ağustos'ta da İstanbul 29'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi, AHBAP Derneği yönetimine derneğin feshi için kayyım atadı. Soruşturmada AHBAP'ın kurucusu Haluk Levent, Babala TV'nin sahibi Oğuzhan Uğur ve Başaran Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran dahil 35 kişi tutuklu.