Tarımsal üretimin kalbi konumundaki Manisa'da, sulama sezonunun kapanmasının ardından barajların kış mevsimi öncesindeki doluluk oranları açıklandı. Yetkililerden alınan bilgilere göre, genel su seviyeleri kış öncesinde umut verici bir tablo ortaya koysa da havzalar arasındaki farklar dikkat çekti.Açıklanan verilere göre Soma sınırlarında yer alan Sevişler Barajı yüzde 79 doluluk oranıyla kışa en güçlü giren tesis oldu. Manisa Kelebek Barajı yüzde 78'lik su seviyesiyle hemen arkasından gelirken, Avşar Barajı yüzde 58,83, bölgenin en büyük su depolarından Demirköprü Barajı ise yüzde 45 doluluk oranına ulaştı.

Gördes ve Buldan'da kritik seviye

Genel tablonun aksine bazı tesislerde ise su seviyeleri kış öncesinde alt sınırlara çekildi. Bölge için büyük önem taşıyan Gördes Barajı yüzde 28,41 doluluk oranında kalırken, Buldan Barajı ise yüzde 1,42'lik oranla neredeyse dip seviyeyi gördü.

TÜİK Ekim enflasyonunu açıkladı: Beklenen veri belli oldu
TÜİK Ekim enflasyonunu açıkladı: Beklenen veri belli oldu
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, barajlardaki mevcut durumun önümüzdeki kış aylarında düşecek yağışlarla doğrudan şekilleneceğini vurguladı. Gelecek yılın tarımsal sulama ihtiyacının sorunsuz karşılanabilmesi için kış yağışlarının kritik bir rol oynayacağı belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ