Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yunusemre İlçe Başkanlığı, basın mensuplarıyla bir araya gelerek ilçenin yerel yönetimine ve gelecek seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Ali Özkan, yeni yönetim olarak 2028 genel seçimleri ve 2029 yerel seçimleri için çalışmalara başladıklarını belirtti.
“2029’da Büyükşehir’i yeniden kazanabiliriz”
8 Ağustos 2026’da gerçekleştirilen kongrenin ardından göreve geldiklerini hatırlatan Özkan, basının siyaset ile vatandaş arasındaki iletişimde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. MHP’nin geçmişte Manisa’da elde ettiği seçim başarılarına değinen Özkan, son yerel seçimlerde yaşanan kayıpları telafi etmeyi hedeflediklerini ifade etti.
2029 yerel seçimlerinde Manisa Büyükşehir Belediyesini yeniden kazanabileceklerini düşündüğünü dile getiren Özkan, MHP yönetiminde 2009-2024 yılları arasında yapılan hizmetleri hatırlattı. Büyükşehir adaylığı konusunda nihai kararın genel merkez düzeyindeki istişarelerle şekilleneceğini belirten Özkan, olağanüstü bir gelişme yaşanmaması durumunda adaylığın yeniden MHP’den yana olabileceği yönündeki kişisel görüşünü paylaştı.
Yunusemre Belediyesinin yönetimini eleştirdi
Yunusemre Belediyesinin vatandaşların hizmet beklentilerini karşılayamadığını savunan Özkan, belediye meclisi toplantılarının halk tarafından takip edilmesi gerektiğini söyledi. Belediye şirketlerinde işe gelmeden ödeme aldığı ve huzur hakkı elde ettiği öne sürülen kişilerle ilgili tartışmalara da değinen Özkan, kamu kaynaklarının kullanımında liyakat ve sorumluluk ilkelerinin gözetilmesi gerektiğini vurguladı.
“İşlerin büyük bölümü aynı firmalara verildi” iddiası
Toplantıda belediyenin ihale süreçleri ve imar uygulamaları hakkında açıklamalarda bulunan MHP Yunusemre Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu üyesi İsmail Ergin, 2025 yılı Denetim Komisyonu çalışmaları sırasında çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını ileri sürdü.
Aynı gün aynı firmaya üç ayrı iş verildiğini iddia eden Ergin, söz konusu işlerin verilme, sözleşme, yapım ve fatura tarihlerinin de aynı olduğunu öne sürdü. Ergin, 2025 yılında belediyeden verilen işlerin yüzde 80’inin doğrudan temin yöntemiyle gerçekleştirildiğini, bu yöntemle yapılan işlerin yüzde 80 ila 90’ının ise ağırlıklı olarak aynı üç firmaya verildiğini iddia etti.
Bu konuları belediye meclisinde de gündeme getirdiklerini belirten Ergin, söz konusu uygulamaların ayrıntılı biçimde incelenmesi gerektiğini savundu.
Taşınmaz satışlarında rekabet tartışması
Belediyeye ait taşınmazların satış süreçlerini de eleştiren Ergin, Muradiye bölgesindeki bazı satışlarda yeterli rekabetin oluşmadığını ileri sürdü. Satışlardan birine yalnızca bir firmanın katıldığını belirten Ergin, ilgili firmanın belediyeden alacağı bulunduğunun ifade edildiğini ve satış bedelinin bu alacakla mahsuplaştırıldığını iddia etti.
Ergin, bu nedenle belediyenin taşınmaz satışından beklediği nakit gelirini elde edemediğini savunarak satış süreçlerinin sorgulanması gerektiğini dile getirdi.
İmar planlarında eşitsizlik iddiası
İnşaat mühendisi olduğunu ve iki yıldır İmar Komisyonu’nda görev yaptığını belirten Ergin, bazı imar planlarında farklı uygulamalar bulunduğunu öne sürdü. Bazı parsellerde iki kat imar hakkı bulunurken yakın alanlarda sekiz veya on kata kadar imar verildiğini iddia eden Ergin, bu farklılıkların kamu yararı ve vatandaşların hakları açısından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Komisyon aşamasında düzeltilmesini istedikleri bazı plan kararlarının meclise farklı şekilde getirildiğini savunan Ergin, itirazlarına rağmen sonuç alamadıklarını ileri sürdü.
Muradiye’deki 33 bin metrekarelik arsa gündemde
Ergin’in açıklamalarında Muradiye’deki bir taşınmaz için gündeme gelen imar düzenlemesi de yer aldı. Yaklaşık 33 bin metrekarelik bir arsada normal şartlarda 27 bin metrekare inşaat alanı hesaplandığını belirten Ergin, söz konusu alan için 118 bin metrekarelik inşaat alanı oluşturulmasının gündeme geldiğini iddia etti.
Gediz Elektrik’in trafo alanı talebine ilişkin bir başka düzenlemede ise komisyona sunulan dosya ile Büyükşehir Belediyesine gönderilen dosya arasında farklılık bulunduğunu öne sürdü. Trafo alanı düzenlemesiyle bağımsız bir parsel oluşturulduğunu sonradan öğrendiklerini belirten Ergin, konuya ilişkin açıklama alamadıklarını ifade etti.
“Meclis üyelerinin görevi yalnızca oylama yapmak değil”
Belediye meclisi üyelerinin yalnızca kararları oylamakla yetinmemesi gerektiğini söyleyen Ergin, vatandaşların haklarının korunması ve kamu yararının gözetilmesinin önemine dikkat çekti.
Vatandaşlara taşınmazlarıyla ilgili imar planlarını yakından takip etmeleri çağrısında bulunan Ergin, soru ve talepleri bulunan vatandaşlara yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti.




