Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken "birlik" mesajı!
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken "birlik" mesajı!
İçeriği Görüntüle

Savcılığa verdiği ek ifadede daha önceki beyanlarına ilaveler yapan Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanının Ekrem İmamoğlu ile görüşerek adaylık konusunda güvenceler aldığı ve ödeme yapacağı yönündeki bilgiler üzerine harekete geçtiğini belirtti. Bu gelişme üzerine 30 Kasım 2023 tarihinde özel kalemi Yasin Yellice ile birlikte havayoluyla İstanbul'a gittiğini anlatan Böcek, aynı gün Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel’de İmamoğlu ile bir araya geldiğini ifade etti. Böcek'in tutanaklara geçen iddiasına göre, bu görüşmede kendisine başka birine adaylık sözü verilmediği ve tercihin kendisinden yana kullanılacağı söylendi. Ancak bunun karşılığında yaklaşık 15 milyon euro talep ettiğini belirten Böcek, kendisinin de bu miktarı zaman içinde karşılayacağı sözünü verdiğini kaydetti.

Görüşmenin ardından Antalya'ya dönen Böcek, seçim bütçesi için ayırdığı parasının bir dostunda bulunduğunu ve İstanbul'a yapması gereken 5 milyon euroluk ödeme için bu kişiden yardım istediğini aktardı. Mevcut parasının 5 milyon euronun altında olması nedeniyle üstünü dostundan borç alarak tamamladığını belirten Böcek, ismini vermek istemediği bu kişinin yönlendirmesiyle "havala" adı verilen bir transfer sistemini kullandıklarını anlattı.

Parayı elden götürmek yerine bu sistemin daha güvenli ve hızlı olacağı tavsiyesini kabul ettiğini belirten Böcek, dostunun yanında bulunan 100 TL'nin fotoğrafını çekip İstanbul'da ödemeyi alacak kişiye gönderdiğini söyledi. İfadeye göre aynı banknot, üzerinde isim ve telefon numarası yazılı bir notla zarfa konarak Böcek'e teslim edildi. Böcek, havala işleminin İstanbul Kapalıçarşı'daki ayağında paranın gönderildiği adresin, not kağıdında "Taç Döviz" olarak yer aldığını ve paranın teslim alınıp alınmadığını bilmediğini dile getirdi.

Para transferinin havala sistemi üzerinden organize edilmesinin ardından Böcek, 16 Aralık 2023 tarihinde Ekrem İmamoğlu'nu arayarak yüz yüze randevu talep ettiğini belirtti. Ertesi gün yine Yasin Yellice ile İstanbul'a gittiğini aktaran Böcek, seçim ofisi olarak hatırladığı yüksek katlı bir plazanın giriş katında İmamoğlu ile baş başa görüştüğünü ifade etti. Böcek, bu görüşmede dostunun kendisine hazırladığı, içinde 100 TL ve not kağıdı bulunan zarfı bizzat teslim ettiğini beyan etti. Talep edilen meblağın kalan kısmını olası Cumhurbaşkanlığı adaylık sürecinde halledeceğini ilettiğini vurgulayan Böcek, daha sonra İmamoğlu'nun tutuklanması nedeniyle bu kalan ödemenin gerçekleşmediğini belirterek ifadesini sonlandırdı.

Kaynak: İHA