Yenişehirlioğlu, dün TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Adalet Bakanı Akın Gürlek’in yemin ederek görevlerine başladığını hatırlatarak, tören sırasında yaşananlara tepki gösterdi. Yenişehirlioğlu,
“Yemin töreni sırasında CHP sıralarından sergilenen tutum, Gazi Meclisimizin mehabetine yakışmayan görüntülere sahne olmuştur. Sayın Bakanlarımız yemin ettiği sırada kitap ve çeşitli cisimlerin kürsüye doğru fırlatılması, kürsü işgaline yönelik teşebbüsler ve yakışıksız ifadeler, gerilim siyasetinin ulaştığı noktayı göstermesi bakımından son derece üzücüdür” ifadelerini kullandı.
Milli iradeye sahip çıkma vurgusu yapan Yenişehirlioğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Biz, millet iradesinin tecelligâhı olan bu yüce çatı altında, bakanlarımız yeminlerini ederken nasıl ki kürsüde adeta bir etten duvar örerek milli iradeye sahip çıktıysak; tören sonrasında da aynı sorumluluk duygusuyla yanlarında durmayı görev bildik. Demokratik süreci sekteye uğratmaya dönük her girişim karşısında durmak bizim asli sorumluluğumuzdur. Bizim siyaset anlayışımızda görev, yalnızca oy kullanmakla sınırlı değildir; gerektiğinde milli iradeye yönelen müdahaleye karşı kararlılıkla saf tutmaktır.”
Tören sonrası Adalet Bakanı Akın Gürlek ile olan görüntülerine ilişkin yapılan yorumlara da değinen Yenişehirlioğlu,
“Yemin töreni sonrasında Adalet Bakanımız Sayın Akın Gürlek’i uğurlayışımız üzerinden yapılan yorumlar da gerçekle bağdaşmamaktadır. O anın tek açıklaması, yemin sonrası oluşan yoğun ve gereksiz gerginliği büyütmeden bir yol arkadaşını güvenli şekilde uğurlama refleksidir. Bunun ötesinde anlamlar çıkartmak, iyi niyetli bir çaba değildir” dedi.
Kendisine yönelik eleştirilere yanıt veren Yenişehirlioğlu,
“Temiz dili, sağduyuyu ve karşılıklı saygıyı savunan bir anlayışın temsilcisi olarak duruşum nettir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürüttüğümüz bu kutlu hizmet yolunda; görev yapan bakanlarımızın yanında olmaya, haksız ithamlar ve yakışıksız tavırlar karşısında dava arkadaşlarımızı kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz. Bizim davamız sahipsiz değildir. Bizim yol arkadaşlarımız da yalnız değildir. Dün olduğu gibi bugün de bir ve beraber, omuz omuza; Büyük ve Güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda yürüyüşümüz sürecektir” açıklamasında bulundu.





