Sakarya’nın Sapanca ilçesinde etkili olan sel sırasında mahsur kalan 8 aylık Zeynep bebek, ekiplerin müdahalesiyle güvenli alana ulaştırıldı. Kurtarma çalışmasının ardından yaşanan duygusal anlar, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin sosyal medya paylaşımıyla gündeme geldi.
Bakan Çiftçi, AFAD personeli Murat Ergül’ün kurtardığı Zeynep bebeği kucağında sakinleştirdiği anları paylaşarak afetlerde görev yapan ekiplerin fedakârlığına dikkat çekti.
Zeynep bebeğin uykusu bölünmesin diye pışpışladı
Bakan Çiftçi’nin paylaşımına göre AFAD personeli Murat Ergül, kucağına aldığı 8 aylık bebeğin uykusunun bölünmemesi için onu nazikçe pışpışladı. Zorlu kurtarma sürecinin ardından ortaya çıkan bu görüntüler, afet anlarında görev yapan ekiplerin yalnızca müdahaleleriyle değil, gösterdikleri şefkatle de öne çıktığını gösterdi.
Çiftçi, paylaşımında Zeynep bebeğe seslenerek, büyüdüğünde kendisini korumak için seferber olan insanları bilmesini istedi. Bebeğin kurtarılmasını sağlayan ekiplerin, onun uykusunu bile bölmeye kıyamadığını belirten Çiftçi, bu davranışın toplumsal dayanışmanın ve insani hassasiyetin bir örneği olduğunu ifade etti.
Afet ekiplerine teşekkür etti
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, başta AFAD personeli Murat Ergül olmak üzere afet sırasında vatandaşların yardımına koşan tüm görevlilere teşekkür etti.
Ekiplerin kendi canlarını tehlikeye atarak gece gündüz görev yaptığını vurgulayan Çiftçi, paylaşımında çocukların her türlü afetten korunması için dua etti.
Zeynep bebeğin kurtarılmasının ardından yaşanan bu duygu dolu anlar, afet bölgelerinde görev yapan ekiplerin fedakârlığını bir kez daha gözler önüne serdi.





