| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
SALİHLİ'DE SİYASET AKADEMİSİ DEVAM EDİYOR
SALİHLİ'DE SİYASET AKADEMİSİ DEVAM EDİYOR
AK Parti Salihli İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen "Siyaset Akademisi" derslerinde Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu, Osmanlı'dan günümüze vizyon ve deneyim paylaşımı hakkında bilgi verdi.
AK Parti Salihli İlçe lokalinde gerçekleştirilen derste konuşan Topçuoğlu, siyasetin insanın yaratılışından beri var olduğunu ve tarihi bilmeden toplumsal yapıyı çözmenin imkansızlaştığını söyledi.

Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu, Osmanlı devletinin varoluşu ve yıkılışındaki sosyal olayları anlatarak günümüz Türkiye'sinin yaşadığı olayların benzerliğini ortaya koydu. Topçuoğlu; "Tarihi bilmeden toplumsal yapımızı çözmek imkansız. Daha Osmanlı Devleti'nin olduğu yıllarda, 1880'lere doğru kurulan Jöntürk derneğinde binanın girişinde ?Türkiye Türklerindir? yazılı sloganları asılıydı. Oysa o zaman Türkiye diye bir devlet ortada yoktu. Osmanlı Devleti kurulurken 'İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın' felsefesi vardı. Daha sonra 1402'deki Yıldırım Beyazıt ve Timur arasındaki savaştan sonra ?Devleti yaşat ki; insan mutlu olsun? felsefesine geçildi" dedi.

Osmanlı zamanından itibaren darbelerin planlı olduğu ve birileri tarafından yönetildiğini ifade eden Topçuoğlu, "Her darbe planlıdır ve darbenin ön hazırlığı vardır. Bundan dolayı darbe yapılınca büyük paralar heba olur. Nitekim, 28 Şubat'ta Türkiye'den resmi rakamlara göre 80 Milyar Dolar buhar olmuştur. Bu paraların bir kısmı organizatörlere bir kısmı da maşaların cebine girer. 42 milyar doları üç farklı banka kasaları üzerinden çıkartıldı. Sadece Uzan'ların kaçırdığı miktar 24 buçuk milyar dolar" diye konuştu.

Akademiye AK Parti Salihli İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul, yönetim kurulu, gençlik kolları üyeler katıldı.

Kategori : Siyaset
Tarih : 5/10/2013 07:12
Hit : 542




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 408

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I