| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ZİYA TAY'DAN HEMŞİRELERE KUTLAMA
ZİYA TAY'DAN HEMŞİRELERE KUTLAMA
Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay Toplum Sağlığı Merkezi'nde düzenlenen Hemşireler Haftası kutlama programına katıldı.
TSM Sorumlu Hekimi Dr. Ümit Atman ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Galip Köroğlu'nun da hazır bulunduğu kutlamada sağlık hizmetlerinin temel taşları olan hemşirelerin bu onurlu görevlerini insan sevgisiyle, şefkatle ve sabırla yürüttüklerini belirten Dr. Tay, hemşire açığı konusuna değindi. Kökenini sevgi, şefkat, bakım ve iyileştirme yaklaşımlarından alan hemşireleri sağlık hizmetlerinin temel unsurları olarak tanımlayan Dr. Tay, "Onurlu görevlerini insan hayatının kutsallığı şuuruyla yerine getiren sağlık ordusunun beyaz melekleri hemşirelerimizin Hemşireler Haftasını kutluyorum" dedi.

Türkiye'nin Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi'nde hemşire sayısı bakımından en son sırada yer aldığını kaydeden Dr. Tay "Avrupa'daki ortalama 3 hemşirenin iş yükünü 1 hemşiremiz büyük bir özveri ile yürütmektedir. Sağlık bakanımız hemşire açığını kapatmak için yaklaşık 50 bin hemşireye ihtiyaç olduğunu ifade ederek yakın zamanda 20 bin hemşire alınacak. Umut ediyoruz ki; sağlık ordusuna yeni katılacak hemşirelerimizle iş yükünün azaltılması mümkün olabilecektir" dedi.

Sağlık hizmetlerinin can damarı hemşirelerin insan hayatının kutsallığı şuuruyla hizmet verdiğini vurgulayan Dr. Tay "Toplumsal beklentilerin yüksek olduğu, sağlık sistemlerinin olmazsa olmaz asli unsurları olan sağlık ordusunun beyaz melekleri hemşirelerimizin Hemşireler Haftası'nı kutluyorum" dedi.

Toplum Sağlığı Merkezindeki hemşire ve ebelerle birlikte kutlama pastasını kesen Dr. Tay personele çeşitli hediyeler verdi.

Kategori : Sağlık
Tarih : 5/17/2013 07:23
Hit : 1686




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 15

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I