| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ENGELLİLERE AKÜLÜ ARABA DAĞITILDI
ENGELLİLERE AKÜLÜ ARABA DAĞITILDI
Manisa İl Özel İdaresi tarafından temin edilen 10 adet akülü araba, Saruhanlı ilçesinde yaşayan ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim edildi.
Hükümet konağının bahçesinde düzenlenen teslim törenine Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İl Genel Meclisi üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Meclis Başkanı Solmaz, törende yaptığı konuşmada şu ana kadar Manisa genelinde 680 adet akülü engelli aracı dağıttıklarını, bu hizmet için 1 buçuk milyon lira harcadıklarını belirtti. Bu hizmetlerine karşılık, engelli vatandaşlardan bir tek istirhamı olduğunu belirten Solmaz, "Cenap-ı Allah hastanın duasını geri çevirmez. Bu devletin başı yere değmesin, başı göklere kadar yükselsin diye dua edin. Dua edin ki bizlerde bu memlekete hizmet edelim. Arabalarınızı hoyratça kullanabilirsiniz. Eskirse yenisini veririz" dedi.

Kaymakam Otcu ise, son yıllarda engelli vatandaşlar için ciddi çalışmalar yapıldığını dile getirerek şunları kaydetti: "Devletimizin ve meclisimizin yasal anlamda, mevzuat anlamında engelli kardeşlerimiz için yaptığı ciddi çalışmalar var. Mahalli idareler olarak bizlerin yaptığı önemli çalışmalar var. En önemlisi şu: bundan 10 yıl öncesine göre bugün engelli vatandaşlarımızın daha çok farkındayız. Eğer bir sorunun bir sıkıntının farkında değilseniz, o sıkıntıyı çözmek mümkün olmaz. Artık biz ülke olarak bu sorunu fark ettik ve çözmek için çalışıyoruz."

Törende protokol konuşmalarının ardından engelli vatandaşlar da mikrofonu alarak duygu ve düşünceleri ifade etti. Program, akülü araçların teslimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 5/25/2013 19:37
Hit : 2631




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 103

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I