| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
KOOPERATİF KURULDU, KİRAZ FİYATI UÇTU
KOOPERATİF KURULDU, KİRAZ FİYATI UÇTU
Salihli ilçesine bağlı Allahdiyen Köyü'nde yetişen dünyaca ünlü Salihli Kirazı'nda hasat dönemi başladı.
Köyde bu yıl kurulan kooperatif sayesinde de üreticinin ürünü yaklaşık 2 TL daha değerlendi. Üreticilerin kooperatife getirdikleri kirazlar açık arttırma ile 7 - 9 TL arasında alıcı buldu.

Salihli'ye bağlı Allahdiyen Köyü'nde bu yıl ilk kez kurulan Sınırlı Sorumlusu Allahdiyen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne bağlı üreticiler, ürünlerini açık arttırmayla satarak geçen yıllarla oranla ürünlerini daha yüksek fiyatlara satmanın mutluluğunu yaşadılar.

S.S. Allahdiyen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin kısa bir süre önce kurulduğunu belirten Kooperatif Başkanı Ziraat Mühendisi İslam Horzum, "Allahdiyen Kirazı diye bilinen Salihli Kirazı, dünyaca ünlü ve tamamına yakını yurt dışına ihraç ediliyor. Allahdiyen kirazı iklim şartları sebebiyle dolgun ve uzun süre dayanıklı olması nedeniyle ayrı bir özelliğe sahip. Kooperatif kurulmadan önce ihracatçılar kirazı kendi aralarında belirledikleri fiyatlarla satın alıyorlardı ve dolayısıyla fiyata da düşük oluyordu. Kooperatif kurulduktan sonra ise kirazı daha iyi değerlendirebilmek adına açık arttırma şeklinde gelen her müstahsilin malını pazarlıyoruz. Kooperatif sayesinde üretici malı değerinde satıyor. Bugün satışımızın ilk günü ve yaptığımız satış tekniğinden herkes memnun. Amacımız üreticilerimize biraz daha fazla para kazandırmak ve kirazımızın tanıtımını yapabilmektir. Kiraz şu anda 7 ile 9 lira arasında değişen fiyatla alıcı buluyor. Allahdiyen'de 150-200 ton civarında diğer civar köyleri de bu hesaba katarsak 600 ton civarında kiraz rekoltemiz var. Bir üretici yıllık bir ton kiraz çıkartsa bile yıllık geçimini asgari seviyede karşılayabilir" dedi.

Kiraz üreticisi Münir Deniz, "Köyümüzde bu yıl ilk defa kooperatif kuruldu. Kooperatif kurulmadan önce kirazımız düşük fiyata satılıyordu. Kooperatif kurulduktan sonra ürünümüzü değerinde satmaya başladık. Çok memnunuz" diye konuştu.

Kategori : Güncel
Tarih : 5/30/2013 19:41
Hit : 2036




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 34

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I